Още в Библията е казано: Обичай ближния си, тъй както

...
Още в Библията е казано: Обичай ближния си, тъй както
Коментари Харесай

Защо трябва да обичаме себе си

Още в Библията е казано: „ Обичай близък си, така както обичаш себе си “. От същинската обич към себе си се ражда и любовта към другите. Според световноизвестният филипински врач Алекс Орбито би трябвало да се научим да се молим и да прощаваме. Той поучава: „ Започнете деня, като вдишате надълбоко, и си кажете: „ Обичам мозъка си! “ После вдишайте и си кажете: „ Обичам тялото си! “
Прочетете още
Орбито е уверен, че в случай че мислим отрицателно и не обичаме себе си, ние каним най-страшната болест в живота си – рака. Пътят към смяната е да се научим да си прощаваме. Психолозите са безапелационни, че всяка жена доста по-лесно ще минава през живота и света, в случай че демонстрира грижи и обич към личността си. Така ще обича и децата, и обичания си и целия свят. Тази жена, не би позволила да наскърбява другите, нито да бъде обиждана; да се ядосва или тя да ядосва, да огорчава или да позволява да бъде огорчавана. Тя ще знае, че тези усеща са разрушителни за тялото, настроението и хармонията й.

Женската душа би трябвало да „ ражда “, другояче се депресира
Научете се да крадете време за себе си. И знайте, че не е въпросът в количеството, а в качеството. Може да съумеете да си вземете 20 минути, през които да сте сама във ваната, да си играете с кучето, да почетете списание или книга, да работите в градината, да пеете, танцувате, само че това ще са тези 20 единствено ваши минути. „ Раждайте! – споделят психолозите - Жената е устроена да ражда. Но това важи и за женската душа – в случай че не ражда, тя се депресира. Това е като една безконечна бременност. Може да „ раждате “ плетки, манджи, книги – няма значение. ” Където й да се намирате, в случай че това, което вършиме ви кара да се чувствате щастлива и да бъдете себе си, то вие сте си вкъщи.

Освободете се от непотребното
Всичко, което ви тормози и не ви носи чувство за благополучие, би трябвало да си отиде от живота ви. Освободете се от нещата, от които нямате потребност. Подарете облеклата, които не носите и не ви доставят наслада. Ако нещо в дома ви не ви подхожда, помислете по какъв начин да го измененията. Същото важи и за работата.

Използвайте единствено думи с висока осцилация
Замисляли ли сте се за думите, които употребявате всеки ден? Те могат да ни ухилен или да ни разплачат. Да ни вдъхновят и извисят. Затова се счита, че молитвите лекуват, а неприятните думи нараняват. Стремете се да употребявате повече такива думи: заслужавам, разрешавам, бленувам, имам вяра, апелирам се, любувам се, независимост, непосредственост, признателност, прелестна, щастлива, радостна, светлина, обич, предпочитание, примирение, благословия, респект, почитание, топлота, божествена. Когато обещаете нещо на себе си – сторете го. Вярвайте, че заслужавате най-хубавото и го търсете. Приемайте на драго сърце и признателност всички дарове, които получавате.

Ако той не ви обича към този момент
Не се вкопчвайте обезверено в колегата си, в случай че той ви е посочил, че няма усеща към вас, поучават експертите по партньорски взаимоотношения. Приемете почтено раздялата. Сменете фокуса – от страха, отчаянието и неналичието – към любовта и самоуважението. В противоположен случай излъчвате: „ Аз не съм почтена за взаимна обич, не съм задоволително скъпа и незабавно се нуждая от доказателство, че това не е по този начин “.

Малък съвет
За всеки избор, който вършиме, си задавайте въпроса: Това кара ли ме да се усещам уважавана и ценена или ме кара да се усещам унизена, подценена, употребена? От обич към себе си ли върша този избор, или водена от боязън и потребност? Когато си отговорите почтено, ще знаете кое е най-правилното за вас.

Източник: mila.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР