Още утре министерството на енергетиката и министерството на финансите започва

...
Още утре министерството на енергетиката и министерството на финансите започва
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Започваме работа по план за финансовото стабилизиране на Булгаргаз

" Още на следващия ден министерството на енергетиката и министерството на финансите стартира работа по проект за финансовото стабилизиране на " Булгаргаз ", с цел да бъде сдружението в положение да обезпечи газовите доставки. " Това разгласи на първото съвещание на кабинета служебният министър председател Гълъб Донев.
" Или казано действително - да е в положение да заплаща за контрактуваните количества природен газ ", добави той. В сряда вечерта служебният министър на енергетиката заяви, че " Булгаргаз " е във финансов колапс и няма финанси, с които да заплати нито контрактувания азерски газ, нито възможните танкери, оповестени от експремиера Кирил Петков.

Следващата седмица министерството на енергетиката ще разгласи търг за краткосрочни доставки на полутечен газ, с цел да бъде подсигурено потреблението до края на отоплителния сезон, добави Донев. " Това се резултатите, които постигнахме след снощната работа на спешния щаб, която ще продължи и през почивните дни, с цел да бъдем оптимално почтени и открити пред българското общество и бизнес ", уточни служебният министър председател, представен от Dariknews.bg.
" От спешния щаб в енергетиката чакам действителни дейности, а освен думи ", моли той. " Няма да влизам в задочни политически разногласия, моята отговорност е да диря решение на проблемите и да не сътворявам илюзии. Правителството знае какво прави, няма потребност от външни консултантски услуги ", безапелационен бе Гълъб Донев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР