Още тази година откриваме нов граничен пункт при Златоград-Термес, заяви

...
Още тази година откриваме нов граничен пункт при Златоград-Термес, заяви
Коментари Харесай

Отваряме нови гранични пунктове с Гърция

Още тази година откриваме нов граничен пункт при Златоград-Термес, съобщи министърът на превоза Николай Събев, откакто се срещна с гръцкия си сътрудник Константинос Караманлис.
Българската страна се ангажира да предприеме дейности за ускорение на прекосяването през пункта Маказа-Нимфея, като ще бъдат сложени кантари за тежкотоварни коли. Целта е да се облекчи трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон ".
През идната година следва отваряне на пункт при Рудозем и Ксанти, добави българският транспортен министър.
Във връзка с присъединяване на България в концесията на пристанището в Александруполис Събев изясни, че българската страна желае да придобие най-малко 20% от акциите.
„ Все още обсъждаме към кой от консорциумите да се присъединим. Пристанището в Александруполис може да стане една от стратегическите точки в общата транспортна съгласуваност сред България и Гърция “, разяснява той.
След срещата Константинос Караманлис акцентира, че през последните три месеца се случиха значими неща за ускорение на транспортните планове сред двете страни.
"Отваряме нова страница в връзките ", сподели още той.
Караманлис осведоми, че са оповестени търговете за реализирането на железопътен кулоар „ Солун – Кавала – Александруполис – Бургас – Варна – Русе “. През 2023 година следва подписване на контракти. Приключването на строителството е планувано към 2027-2028 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР