Още срутвания, жертви, пострадали и изключително силна паника - това

...
Още срутвания, жертви, пострадали и изключително силна паника - това
Коментари Харесай

Свидетели на вчерашния трус: Нови срутени сгради и жертви заради паниката

Още сривания, жертви, потърпевши и извънредно мощна суматоха - това е равносметката след мощните трусове през вчерашния ден в Сирия и Турция.  Трусовете бяха регистрирани през вчерашния ден малко след 20 ч. в Турция две седмици след разрушителния трус от 7,8 по Рихтер. Първото е било с магнитуд 6,4, а второто – 5,8.
Прочетете още
„ Живеем на първи етаж, усещаме трусовете над 5 по Рихтер. Вчерашното – над 6 по Рихтер, беше доста крепко “, сподели пред БТВ Жана Окукджу, гражданин на Газиантеп.

По думите ѝ в града има две паднали здания, само че за благополучие са били празни. Жената посочи, че в засегнатите региони още веднъж има жертви и ранени, а най-силно обиден е град Антакия.

По първични данни в Турция има три жертви и над 200 ранени. Трусовете са усетени както в цяла Югоизточна Турция и Северна Сирия, по този начин и в прилежащия Ливан, и даже в Египет. 

В Сирия жертвите са пет, като четирима са умряли в резултат на суматохата и блъсканицата . Ранените са над 400, по данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Това описа пред Българска национална телевизия Деница Ийбюкюджу - наша сънародничка в Турция.

" В момента се намирам в Истанбул, само че незабавно се свързах с мои родственици в Газиантеп, където пребивавам по принцип. Всички са били в огромна суматоха, излезли са от домовете си и са нощували в колите си. Моето семейство е при родственици в Истанбул ".
Много хора като Деница са напуснали градовете си, други обаче не престават да стоят в палатковите лагери, защото нямат друга опция. Много хора от по-малки обитаеми веста търсят жилища чартърен в огромните градове и всеки се оправя както може.

Вторичните земетресения не престават и сега. Турските медии оповестяват, че вчерашното земетресение е ново и няма общо с трусовете отпреди две седмици, сподели още Деница.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР