Още снимки вижте Най-малко 25 души са пострадали, като някои от

...
Още снимки вижте
Най-малко 25 души са пострадали, като някои от
Коментари Харесай

Заради супер мъгла: Меле със 158 коли и 7 загинали в САЩ

Още фотоси вижте

Най-малко 25 души са потърпевши, като някои от тях са в тежко положение. Катастрофата е станала в Ню Орлиънс, на междущатската автомагистрала 55. По време на злополуката се е запалила цистерна, натоварена с рискова течност , вследствие на което сектори от пътя са били обхванати от пламъци. Полицията разгласява фотоси, на които се виждат десетки смачкани коли.

Метеоролози споделиха, че по този начин нареченото събитие " супер мъгла " доста е понижило видимостта тази заран в региона на злополуката, заяви CNN. Тази " супер гъста мъгла " е вследствие на комбинацията сред мъгла и пушек от пожарите, вилнеещи наоколо, разясни Националната метеорологична работа.

" Супер мъглата " съставлява изключително гъста мъгла, която се появява при влажно време и при пушек от пожари и при нея видимостта може да намалее под три метра , посочи още службата.

ABD'nin Louisiana eyaletinin güneyinde bataklık yangınlarından çıkan duman ve yoğun sisin etkili olmasıyla 158 aracın birbirine girdiği bir kaza yaşandı. Kazada en az 7 kişi hayatını kaybetti
— Habertürk (@Haberturk)

Щатът Луизиана се бори от лятото с невиждани пожари, рискови горещини и мощна суша, като Си Ен Ен заяви, че за 62% от щата е оповестена най-високата степен на засушаване. Властите в Ню Орлиънс обявиха, че неналичието на дъжд, съчетана със мощните горещини през лятото, е довела до пресъхване на влажните зони и до намаление на равнището на подпочвените води.

Снимка: БТА/AП

Снимка: БТА/AП

Снимка: БТА/AП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР