Още ракети с отпаднала необходимост да бъдат дарени на Украйна

...
Още ракети с отпаднала необходимост да бъдат дарени на Украйна
Коментари Харесай

Спешно даваме още ракети на Украйна, ще обучаваме техни военни. Молим НАТО да ни пази с ПВО

Още ракети с отпаднала нужда да бъдат дарени на Украйна – това предлага план на решение, импортиран в Народното събрание по-рано през днешния ден. Вносители са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.
В него се предлага България да подари на Украйна неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид. Министърът на защитата ще дефинира непотребните количества в хода на провеждания Стратегически обзор на отбранителната политика. Очаква се съответният лист да бъде подготвен през януари или февруари, предава Епицентър.
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи оферират още у нас да се образоват до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без персонално оръжие и бойна техника.
Също по този начин България ще дава да се употребява въздушното й пространство за тренировки и образование на украински водачи на F-16. „ Министерството на защитата би трябвало да предприеме нужните дейности за присъединение и принос, съгласно опциите на Република България, към обединението от страни за създаване на качества на Военновъздушните сили на Украйна за потребление на самолети F-16, в това число за осъществяване на взаимни тренировки и потребление на въздушното пространство на страната “, написа категорично в проекторешението.
От документа излиза наяве, че България ще изиска помощ от своите съдружници, с цел да пази небето си. Вносителите оферират държавното управление да организира договаряния с НАТО за разполагането на противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, които са усилят българската защита.
На съвещанието на комисията по защита, която се събра изключително, с цел да гласоподава плана на решение, се стигна до замяна на остри реплики. На него участва заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който съобщи, че България има опция да образова механизирана рота, като има подобаваща база за настаняване, инструктори и полигони.
Николай Дренчев от „ Възраждане “ заплаши сътрудниците си с боен съд, а Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия попита Запрянов дали не го е позор, че в „ есента на живота си “ поддържа сходни дейности. Той настоя за отдръпване на предлагането и предизвести Запрянов, че за всеки идвал Видовден.
„ Въобще не се срамя. Моята процедура в армията е над 50 години. Всичко, за което приказваме, е неизправно, не е допустимо да бъде ремонтирано в България, документите. Ако стоят, ще би трябвало да ги унищожаваме и да даваме пари. Подкрепям това предложение по съвест, нямам аспирации за политическа или административна кариера “, отговори Запрянов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР