Още при втория си тестов полет, летателен апарат на частната

...
Още при втория си тестов полет, летателен апарат на частната
Коментари Харесай

Rocket Lab достигна земната орбита от втория си опит

Още при втория си тестов полет, летателен уред на частната галактическа компания Rocket Lab съумя да доближи земната орбита. Тестовата задача, наречена " Still Testing ", изведе в галактическото пространство общо три потребителски спътника – картографски, метеорологичен, и един, проследяващ придвижването на кораби . Чрез сполучливото изпращане на трите спътника в орбита компанията потвърди, че полетите с Electron (космически уред, създаден от Rocket Lab за покриване на комерсиалния сегмент за изстрелване на сателити) са жизнеспособна и евтина опция за организации, които желаят да изпратят дребни потребни товари в космоса.

Прочетете още: Ето по какъв начин NASA изтества сполучливо ракетата-носител за Марс

Ракетата Electron е към една четвърт от размера на Falcon 9 и има оптимален потребен товар от 500 паунда. Разработката компенсира дребния си размер с цената на полета, която е едвам Щатски долар 5 милиона. Достъпността на услугата се подсигурява и от обстоятелството, че галактическият уред се задвижва от моторите Rutherford на Rocket Lab, които са евтини за произвеждане. Те се състоят от 3D отпечатани съставни елементи и употребяват електрически мотори , задвижвани от акумулатори, които са по-ефективни от тези, работещи с газ.

Rocket Lab към този момент се готви за третия тестов полет по-късно тази година, а също по този начин от компанията работят по осъществяването на договорите си с НАСА и лунната минна компания Moon Express.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР