Още през май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила

...
Още през май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила
Коментари Харесай

През май получаваме нова техника! Започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за охрана на границата

Още през май стартира доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за защита на границата, което е рекордно количество. След два месеца стартира монтирането на камери в 110-километровия сектор, в който нямаше. Това сподели шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) основен комисар Антон Златанов в Болярово, където присъства на откриването на възобновеното Гранично полицейско управление (ГПУ), съобщи БНР.

По думите му най-съществен остава кадровия запас. Работи се сполучливо за попълване на вакантните места в " Гранична полиция ". " На последния ни конкурс за 200 вакантни бройки 650 души подадоха документи, което е невиждано от много години, т.е. за всяко място по трима претенденти, и ни дава опция да подберем по-добрите. Лятото, когато станах шеф, заварих над 700 вакантни бройки. Това е голям недокомплект, над 10 % ", сподели Златанов.

Той уточни, че чака след законодателни промени, Министерският съвет и Народното събрание да одобрят увеличение на щата на " Гранична полиция ". " Да бъдат отпуснати 1264 бройки. Изчислили сме, че този брой е нужен, с цел да преустановим непрекъснатото командироване на хора от вътрешността на страната и да оголваме градовете и страната ", разяснява още Антон Златанов.

Продължава надграждането на системите за видеонаблюдение по границата. Ще получим още доста техника и термовизионни камери, с които да подобрим нашата работа. Стремим се да създадем нашата граница умна, както е терминът в Европейския съюз и във Фронтекс, сподели още Златанов.

През последните четири месеца са обезвредени четири проведени незаконни групи за трафик на мигранти. Натискът по границата сега е под надзор, процесът е овладян, само че не е спрял. Напълно наясно сме и сме реалисти, че при стоплянето на времето, пролетта и лятото ще се ускори. Нашата цел е да го държим на по-ниски равнища отпреди, непрекъснато да надграждаме нашата активност, съобщи шефът на ГДГП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР