Още през деветдесетте Йорданка Панева и съпругът й закупуват павилиона

...
Още през деветдесетте Йорданка Панева и съпругът й закупуват павилиона
Коментари Харесай

Незаконно събаряне на постройка в Ихтиман


Още през деветдесетте Йорданка Панева и брачният партньор й закупуват павилиона и постройката, с цел да стартират свои бизнес в Ихтиман. Създават емблематична кебапчийница и сладкарница, които през годините събират десетки истории на хората, които са минавали оттова, за хапнат вкусна харна и да поговорят с другари.

Години по-късно мъжът на Йорданка умира, а през 2017-а тя се обръща към кмета на Ихтиман Калоян Илиев с молба да закупи земята върху, която се намира собствеността й.

Кой обаче е предприемачът Петър Баров? Бърза информация в Интернет ни демонстрира, че е прочут с това, че е бил главатар на ихтиманско-горнооряховска тайфа за въоръжени грабежи на пътя в средата на 90-те години на предишния век. Тогава бандитите, с полицейски униформи, са нападали и обирали руснаци и украинци, които са се прибирали от куфарен туризъм в прилежаща Турция. На „ сметката “ на бандата са записани 10 въоръжени грабежа и едно ликвидиране на украинеца Василий Савчук. През 2006-та година Баров е и наказан от Ловешкия областен съд. Дела против него води и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество. Свързахме се с него, с цел да го попитаме за проблема с разрушената постройка на Йорданка Панева.

Към деня на лъчение на материала Йорданка Панева и юристът са спечелили на първа инстанция делото за срутената сграда. На Панева й е присъдена парична отплата от 5000 лв., а Баров е наказан с условна присъда. Очаква се и двете страни да апелират решението на съда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР