Още през август 2020 година Оракулът от Омаха изненада с

...
Още през август 2020 година Оракулът от Омаха изненада с
Коментари Харесай

Уорън Бъфет разширява бизнеса си в Япония, благодарение на... Китай

Още през август 2020 година Оракулът от Омаха изненада с новината, че подхваща гръмки вложения в Токио, влагайки пари в пет на пръв взор не изключително печеливши компании, написа Forbes.

Тази седмица от Berkshire Hathaway оповестиха, че тяхното дъщерно сдружение National Indemnity Company е нараснало каузи си във въпросните компании до над 8,5%.

Компаниите са Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui и Sumitomo

И до момента в който през 2020 година 5% дялове в петте компании изглеждаха чудноват ход, през днешния ден нещата наподобяват по различен метод.
 Бъфет разпродаде акциите си в TSMC
Бъфет разпродаде акциите си в най-големия производител на чипове

Преди единствено 6 месеца стана ясно, че той е вложил 4,1 милиарда $ в тайванската компания

Цените на акциите освен се удвоиха след намесата на Бъфет, само че той даже съумя да изпревари най-мощното повишаване на японските акции от началото на 90-те години на предишния век.

Изненадващата поддръжка от Китай

Залогът на Бъфет за Япония получава изненадваща поддръжка от забавящата се китайска стопанска система. Както основният изпълнителен шеф на BlackRock Лари Финк разяснява за Nikkei Asia - " вложителите отслабват акцента върху Китай, тъй като се тормозят за китайската стопанска система и влагат в Япония, защото желаят да продължат с азиатската си агресия ".

Общата стойност на дяловете надвишава тази на притежаваните от Berkshire акции във всяка друга страна отвън Съединени американски щати, оповестяват от компанията.

Днес Berkshire Hathaway счита да задържи японските си вложения в дълготраен проект, като изпълнителният шеф Уорън Бъфет даде обещание, че компанията ще купи единствено до 9,9% дял от всяко от петте сдружения.

Колкото до фирмите, те са фокусирани върху диверсифицирани дълготрайни вложения, които дават приоритет на цената и паричния поток. Традиционно играят основна роля за вноса на сила, минерали и храни в Япония, както и за износа на подготвени артикули.
 Бъфет приготвя акционерите за гибелта си и други значими послания, които един българин научи от срещата с него
Бъфет приготвя акционерите за гибелта си и други значими послания, които един българин научи от срещата с него

Предприемачът Борис Кръстев участва на тазгодишното заседание на акционерите на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР