Още преди да кандидатства в полицейската академия в Симеоново, дванайсетокласникът

...
Още преди да кандидатства в полицейската академия в Симеоново, дванайсетокласникът
Коментари Харесай

Младежите, върнали портфейл: Имаме морални принципи

Още преди да кандидатства в полицейската академия в Симеоново, дванайсетокласникът Денислав Аксиев покри критерия за морал. Това го уверили служителите на реда, на който зрелостникът от СУ „ Св. Пасий Хилендарски ” и връстникът му  от същото школо Кристиан Мендизов върнали открит портфейл в нощта на Св. Валентин. Както „ Марица ” писа, в портмонето, с изключение на пари в брой, е имало дебитни карти дружно с пинкодовете. От всяка момчетата са можели да изтеглят по неколкостотин лв..  

Имаме морални правила, подвигат плещи двамата младежи, които ден по късно напредват по образователната стратегия в клас. Вечерта на 14 февруари, таман считали да се прибират, когато Денислав видял портфейла до гумата на колата си. Бил шокиран, тъй като малко преди този момент с Кристиан обсъждали какъв бизнес биха могли да завъртят един ден. После сами си охладили пристрастеностите, че за това ще трябват пари.

Двамата таман се чудели в полицията ли да отидат, или да звънят на 112, когато наоколо спрели патрулки за профилирана акция за подпийнили празнуващи. Момчетата отишли право при тях да върнат портфейла и поели към къщи, че на другата утрин трябвало да са първа промяна на учебно заведение. Така и не се похвалили в школото, а управлението схванало за случката от медиите. Ще наградим момчетата, тъй като това е доблестна постъпка, безапелационен е шефът на СУ „ Св. Паисий Хилендарски ” Илия Къртев. И тук са почтени - не преписват, хвалят ги учителите. А младежите отвръщат, че е въпрос на чест.  

Вижте цялата история за благородната постъпка тук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР