Още по темата25.05.2022 / 11:35За нова военна операция в Сирия

...
Още по темата25.05.2022 / 11:35За нова военна операция в Сирия
Коментари Харесай

Турция започва нова военна операция в съседна страна

Още по темата25.05.2022 / 11:35
За нова военна интервенция в Сирия разгласи Турция пред няколко дни. Тогава от Съединени американски щати реагираха и показаха, че въпреки турската страна да има учредения, е целесъобразно да не подхваща нова офанзива. 

Днес обаче външният министър на страната изясни съответната позиция на Турция по въпроса. 

Ние ще бъдем принудени да правим нова интервенция в Сирия, в случай че заканите за страната в граничните зони се усилят, съобщи министър Мевлют Чавушоглу, представен от турските медии.

" Заплахата за Турция стартира да се усилва в зоната на осъществената интервенция " Извор на мира " и на други места. Извършихме тези интервенции, с цел да отстраним опасността. Ако опасността обаче още веднъж се усили, наш дълг е да вземем ограничения срещу нея ", сподели Чавушоглу.

" Безпокойството ни е действително ", сподели Чавушоглу.

В понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще стартира скоро нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. 

Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия, осведоми Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР