Още по темата03.03.2020 / 22:01Експерт: Маските не предпазват от новия

...
Още по темата03.03.2020 / 22:01Експерт: Маските не предпазват от новия
Коментари Харесай

Кошмарът в Италия: 27 починаха за ден от коронавируса

Още по темата03.03.2020 / 22:01Експерт: Маските не защищават от новия вирус

Броят на умрелите от новия ковид в Италия доближи 79, съобщи Ройтерс, като се базира на службата за гражданска отбрана.

Нейният шеф Анджело Борели заяви, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая, предава Българска телеграфна агенция.

Общият брой на инфектираните в Италия - най-тежко засегнатата от вируса страна в Европа - също е повишен сензитивно - до 2502 от 2036 през вчерашния ден.

" 160 от инфектираните са изцяло излекувани ", означи Борели.

Разпространението на вируса в Италия стана известно преди 12 дни и значително е лимитирано до няколко огнища в северната част на страната. Само в една от 20-те италиански области обаче няма нито един доказан случай, отбелязва Ройтерс.

Около 3,4 % от инфектираните с новия ковид в международен мащаб са умряли, доста повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 %. Това съобщи през днешния ден на конференция генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, представен от Ройтерс.

" Ковид-19 се популяризира по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се придвижва от хора, които не са заболели. Предизвиква по-тежка болест от грипа и към момента няма ваксина или терапия против него. Но той може да бъде спрян ", сподели Гебрейсус.

Той прикани хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици, съобщи Асошиейтед прес.

Гебрейсус изрази безпокойствие, че новият ковид е довел до недостиг на защитни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се против епидемията от Ковид-19.

" Не можем да спрем Ковид-19, без да защитим нашите здравни служащи ", добави той.

У нас Националният действен щаб е взел решение за разширение на кръга на хората, които ще бъдат тествани за ковид, заяви пред публицисти началникът на ВМА генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той осведоми, че 19 проби са направени във ВМА - всички са негативни, и четири проби - в Националната лаборатория, които също са негативни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР