Още по темата: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са

...
Още по темата: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са
Коментари Харесай

Шеф Боруков взе пицарии Верди

Още по тематиката: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са клиентите? Култовата механа „ Трабанта ” - продадена и изтърбушена В "Капана " лятото година храни Мениджърът на „ Ноте ди вино ”: Това е най-слабият летен сезон от 10 години насам

През април един от най-известните шеф-готвачи в Пловдив стана притежател на пицарии " Верди ". Дотогава Николай Боруков управляваше няколко класни ресторанта под тепетата - „ Сол и пипер ”, Porky’s BBQ и „ Златна круша ”. Сделката на годината му донесе още шест заведения. Концепцията на новия притежател е ясна - фемили заведения за хранене, с ново обогатено меню /пиците и пастите още веднъж участват, само че към този момент не са главен акцент/ и нов интериор на обектите. Важен подробност е, че заведенията към този момент не са част от верига Пицарии Верди, а от „ Фемили Верди ”. Промяната застигна даже кутиите за пица, които към този момент са направени по този начин, че да задържат по-дълго ястието топло.

Пицариите Верди бяха един от емблематичните марки в града. Тръгнаха още с началото на прехода, преди към 26 години, основани от трима локални бизнесмени - Станислав Костов, Христиан Боев и Мирослав Маринчевски. Бизнесът потръгна и марката стъпи сполучливо и в столицата, и по Черноморието. През 2015 година бе продадена комерсиалната верига Кавен Ирадис и в последна сметка Николай Боруков контракти шестте пицарии с „ Бомако ” на Иван Маринов. Цената на договорката остана в загадка.

Отваряме една скоба, с цел да напомним, че „ Златната круша ” пък се води за най-стария работещ ресторант в Пловдив. През зимата за първи път в над 85-годишната си история обектът затвори за ремонт и тогава в действителност бе добит от началник Боруков. И в този момент интериорът е подобен, че непрестанно прави препратки с фотографии от ​стария Пловдив и емблематичните му здания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР