Още по темата: Здравко Димитров с първа кметска задача. Вижте

...
Още по темата: Здравко Димитров с първа кметска задача. Вижте
Коментари Харесай

Здравко Димитров обеща нов дом на пловдивските писатели

Още по тематиката: Здравко Димитров с първа кметска задача. Вижте от кого Здравко Димитров: Сливането на "Родопи " и "Марица " с Пловдив ще стане по натурален метод със единодушието на всички Муравей Радев: Изборът в Пловдив е предупреден - Здравко Димитров е печелившият претендент

Здравко Димитров пое ангажимент към Дружеството на пловдивските писатели да им даде нов креативен дом. Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив се срещна с тях в залата на читалище „ Възраждане “ в Стария град в Деня на музиката и поезията.

„ Има свободни къщи и намерим подобаваща, тъй като не може създателите на културната столица на България и Европа да нямат своя база. Аз съм открит човек - споделям какво може и какво не може да стане. Казвам ви, че къща в Стария град ще имате! “, съобщи претендентът за кмет Здравко Димитров. Обещанието му бе посрещнато с откровени аплаузи от пловдивските писатели, които дълги години чакат решение на техния проблем.

„ Сградата, в която сме настанени е за капитален ремонт. Ето, да вземем за пример, виждате в тази зала каква е горещина. Читалището има пари за нов климатик, само че няма кой да им го сложи, тъй като покривът тече и е рисково от токов удар, сподели ръководителят на Дружеството на писателите - Пловдив Антон Баев.

В диалог с пловдивските писатели Здравко Димитров и екипът му предложиха основаването на Обществен съвет с присъединяване на представители на всички креативен гилдии към Кмета, който да слага проблемите им и да предлага хрумвания за решаването им.

„ Моята цел в идващите 4 години Пловдив да продължи да бъде столица на културата и да се трансформира в един от центровете на изкуствата в Европа. Това няма по какъв начин да се случи, в случай че нашите създатели нямат условия за това, акцентира Здравко Димитров.

Пловдивските писатели нямат своя база от 2014 година, когато страната отдаде чартърен къщa " Лaмaртин " в Cтaрия грaд, кoятo повече от четири десетилетия беше изпoлзвaнa oт oргaнизaциятa. Оттогава организацията е без дом и база.

Това е първата от поредицата срещи на кандидат-кметът на ГЕРБ и лидер на листата за общински съветници с креативните съюз в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР