Още по темата: Ясен Петров е бил титуляр и на

...
Още по темата: Ясен Петров е бил титуляр и на
Коментари Харесай

Ясен Петров: В дербито е по-важен резултатът, а не играта

Още по тематиката:

Ясен Петров е бил титуляр и на Ботев Пд и на Локо Пд. В тази връзка го потърсиме за изявление. Той дипломатично отхвърли да проучва играта на двата тима, само че съобщи, че ще участва на конфликта. Петров приказва и за работата си в Китай, където до неотдавна водеше Шъдзяджуан за повторно. От 2013-а насам с дребни спирания 51-годишният експерт непроменяемо работеше в най-многолюдната страна в света.

Г-н Петров, задава се буйна седмица за българския футбол - първо пловдивското, а след това и безконечното дерби. Ще посетите ли някой от дуелите?

- Прекрасна седмица за феновете. Сигурно ще посетя пловдивското дерби. Но дано и хората да отидат на стадионите, а не да са пред екраните.

Сега Локо може би е с едни гърди напред?

- Не желая да употребявам клишета. Всичко, което може да се каже за едно дерби, към този момент е използвано. Аз съм повече фен, моето благопожелание е да виждам някакъв добър футбол. Обикновено по-голям е резултатът.

Ботев ще е без Неделев в този мач, ще се отрази ли на дербито като цяло?

- Последното, което желая да разясня са сформира, благоприятни условия, треньори... Спирам дотук. Не желая. Отскоро съм тук и не е редно да давам такива мнения. Как приемате обстоятелството, че и двата отбора са водени от чужденци? - Пожелавам триумф на всички. Това си е избор на работодателите и всеки носи отговорност. Светът стана пъстър и отворен. И ще продължава да е все по-динамичен.



България затворена страница ли е за вас?

- Не. Всяка една страна е отворена за мен, стига да има положителни условия.

Отпочинахтели си към този момент от престоя в Китай?

- Не съм бил и изтощен. Разделихме се като другари, всичко е наред. Животът продължава. Всеки търси нови провокации. Истината е, че близо пет години работих в Китай и имах потребност да обърна повече внимание на семейство, другари, а и на себе си. И сега съм доста зареден физически и душевен, само че човек има потребност от малко време да обърне внимание на фамилията си.

Имаше ли разновидности да останете или да продължите в различен клуб?

- Варианти постоянно има, само че нищо не е непременно. Отделен е въпросът по какъв начин, къде, какво... Въпрос на виждане от моя страна. Но истината е, че при всяко отиване до Китай човек би трябвало да преценя какъв е тимът, какви са задачите. Не е елементарно, би трябвало да се чака, тъй като конкуренцията там към този момент е извънредно висока. Започнаха да притеглят огромни имена и не е толкоз елементарно толкоз дълго време някой да се задържи в страната. Нещата са доста динамични, търсят се извънредно бързи резултати. Никой за нищо не те чака.

Как оценявате работата си там?

- Не знам някой да е издържал по-дълго от мен. Бях там и три години като състезател, и в този момент още пет като треньор. Изключително мъчно е да представяш своята татковина, когато работиш на открито. А и плащаш висока цена за това, че си надалеч от доста неща и се сблъскваш с друга просвета. Какво промени персонално у вас престоят в Китай? - Това е огромна страна, в която човек може да види всичко. Съвсем други измерения, обичаи и метод на живот. Всичко е доста по-различно. Сега да гледаме към дербитата, които са най-готиното нещо във футбола.



За край - сигурно се радвате, че дейностите по стадион „ Христо Ботев ” бяха възобновени...

- Играл съм на всички игрища в града. Тръгнал съм като дете от „ Спартак ”, играл съм на „ Колежа “, на „ Лаута ”, на „ Марица ”, на „ 9 септември ”... Пловдив има прелестни условия и бленувам всички игрища да са в неповторимо положение. Това е доста готин и хубав футболен град. Възстановяването на стадионите би бил един от най-големите дарове за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР