Още по темата: В Археологическия изгребали водата до 10 часа

...
Още по темата: В Археологическия изгребали водата до 10 часа
Коментари Харесай

Канал от соца спаси Балабановата къща

Още по тематиката: В Археологическия изгребали водата до 10 часа вечерта

Малък канал от времето на соца избави от наводнение бижуто на Стария град - Балабановата къща . Част от галериите й са на по-ниско от приземното равнище и тъкмо те са били най-застрашени от бедствието.

Отводнителна система от времето на соца пред тях е съумяла да води водата безвредно . Дори ще удължим със седмица Празника на детето в Старинен Пловдив . Ще имаме куп прояви на 3, 6, 8 и 9 юни, споделиха от Балабановата къща .

Капка не е попуснала и другата горделивост на архитектурния резерват - къща Хиндлиян .

" Къща Недкович и галерията " Златю Бояджиев " също са ва чудесно состъяние. Това е един от плюсовете да си нависоко ", сподели шефът на ОИ " Старинен Пловдив " Йордан Илиев.

Градската художествена изложба се е разминала от наводнение съвсем на шанс . В постройката на ул. " Съборна " стартира огромна реконструкщция преди към месец. Преди няколко дни служащите махнали всички остарели керемиди от покрива й.

" Добре, че незабавно са го покрили с изолационен материл - по този начин в постройката не протекло ", изясни шефът й Красимир Линков .

Малки прокапвания е имало в държавната изложба на Главната. Там е текло от самата дограма. В момента там е изложбата събрала част от творбите от сбирката на " Дойче Телеком ". /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР