Още по темата: Старият град вехне по Начо Културата СНИМКИ

...
Още по темата: Старият град вехне по Начо Културата СНИМКИ
Коментари Харесай

Георги Стаменов: Всяко заведение в Стария град може да...

Още по тематиката: Старият град вехне по Начо Културата СНИМКИ

- Г-н Стаменов, по какъв начин гледате на концепцията към регион „ Централен " да има спомагателна подструктура, която да се занимава с проблемите му?

- Защо е нужна спомагателна конструкция, която да дава отговор за тъкмо избрана територия? Поне до момента сме посочили, че в случай че има нещо за решение, което не сме забелязали, го решаваме, щом получим сигнал. Независимо дали е от страна на Оперативна програма „ Градини и паркове ", „ Чистота ", дали е от страна на инспектората и дали е от страна на институции, които са отвън Община Пловдив, до момента не е отказвано подпомагане или помощ. Независимо дали е за Стария града, дали е за " Мараша " или за който и да е различен регион в „ Централен ". Има даже две НПО-та на живеещи в резервата, които се занимават с проблемите му. И от тях се получават сигнали. Когато има нещо - го чуваме.

- В Стария град проблемите са въпреки всичко по-специфични - няма даже, къде един самун да купиш.

- Който е желал връзка, постоянно я е имало. А дали ще има супермаркет в Стария град, това към този момент не е в компетенцията на администрацията. Това е частна самодейност и нито аз, нито общината можем да се ангажираме. Все отново Старият град си има своята специфичност и от нея има подобен вид усложнения.

- Ако някой изиска да отвори супермаркет, има ли законови спънки да му се забрани това?

- Не! Ако прави преустрояване от частна къща в търговски обект, би трябвало да си приготви нужните разрешителни, да изготви планове, които да се съгласуват с администрацията и мястото да се употребява по предопределение. Няма никакъв проблем един обект, който е бил заведение, по-късно да стане минимаркет или офис. Да живееш в Стария град, си има своите преимущества и дефекти. Утре някой може да изиска асфалт да има там. Няма по какъв начин да се случи. Това място ще си остане с калдъръма и с камъните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР