Още по темата: След масовия бой: Полиция и Жандармерия пази

...
Още по темата: След масовия бой: Полиция и Жандармерия пази
Коментари Харесай

Розино се кротна: Побойниците окупираха кафенета

Още по тематиката: След всеобщия пердах: Полиция и Жандармерия пази Розино Ром до ром в люлката на Възраждането Обвиниха четирима за мелето в Розино, оперират ранените

Кафенетата и магазините в Розино се изпълниха тази заран с народ, хората пазарят и отсядат в заведенията, както това беше до края предходната седмица. В селото има засилено полицейско наличие и се усещаме сигурни и доста по-спокойни. Това настояват поданици на ромската на махала в Розино, които след двете кървави мелета в събота и неделя се бяха изпокрили в къщи на родственици и близки, надалеч от домовете си.

Още от събота махалата опустя, там останаха единствено жителите, които живеят по-далече от враждуващите семейства. Но от през днешния ден в селото има раздвижване, хората са спокойни, пазарят, правят си работата, описаха поданици на селото.

Както „ Марица “ в детайли писа, в събота и неделя следобяд десетки роми от рода Сребреви нападнаха две къщи на клана Скендерови. Нападателите стреляха с пушки, мятаха камъни и колове.

Полицията вкара в ареста за 24 часа 52-ма от участниците в мелетата, част от тях остават там три денонощия. Очаква се четирима от арестуваните, против които прокуратурата повдигна обвинявания, да останат непрекъснато зад решетките до момента в който в съда влезе делото против тях за безчинство и владение на оръжие.

Междувременно през днешния ден поданици на махалата потвърдиха, че хора близки до Сребреви се заканвали и да изискат родът на Скендерови да бъде изселен от Розино. Причината тъкмо нападателите да желаят семейството, с която водят война да се махне от селото била, че Скендерови били по-заможни, живеели по-богато, имали по-хубави къщи. За последния скандал сред двата рода като причина се сочи и любовта сред ромка и ром от враждуващите кланове, а това подлудило семействата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР