Още по темата: Сладко от рози омагьоса холивудска звезда Храната

...
Още по темата: Сладко от рози омагьоса холивудска звезда Храната
Коментари Харесай

Храната - в топ 3 на туристическите атракции

Още по тематиката: Сладко от рози омагьоса холивудска звезда

Храната е една от най-важните атракции при всяко пътешестване. Кулинарният туризъм е бързо разрастваща се наклонност освен у нас, само че и в международен мащаб. Проучвания сочат, че съвсем 100% от туристите желаят да похапнат нещо автентично от страната или мястото, което посещават. Опитването на месни гозби влиза в топ 3 на обичаните туристически действия по време на екскурзия. Всяка опция за хранене на разнообразни места в родината или по света е късмет да опознаем локалната кухня, хора и обичаи. А и кулинарният туризъм е инструмент за икономическо подкрепяне на локалната общественост.

Представяме Ви няколко " вкусни " дестинации единствено на километри от Пловдив.

Ако поискате приятност за сетивата, то едно от предложенията е да се отправите към Родопите. Тамошната кухня е здравословна и се подготвя от непретенциозни артикули. Основно място на трапезата заема овчето и краве кисело мляко, деликатес е сиренето " Брънза ". Разпространени са саздърмите, пастърмите от овче месо, тестените вкусотии, качамаците и кашите с доста мляко. Характерна специфичност на родопската кухня е, че съвсем не се готвят супи. Родопчанките подготвят каши, употребявайки по два типа брашно - ечемично и царевично, пшенично и царевично, ръжено и царевично. Свинското по-рядко участва на трапезата, за сметка на телешкото и агнешкото. И се готви повече с масло, в сравнение с с олио. През пролетта наложително се подготвя и баница със зелена плънка.

Не е за изпускане и Стремската котловина. Тук локалните ще ви очароват освен с вкусотии, само че и с любопитна история към всяко едно ядене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР