Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (25

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (25
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (25 септември)

Защо двама публицисти бяха арестувани в полето край Радомир; Coca-Cola за първи път стартира реклама, снимана в България; Amazon се подрежда в топ 3 на най-големите рекламни колоси през 2018; TripAdvisor може да се трансформира в обществена платформата и други
25 сеп 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (18 септември)

Нов ефирен сезон без изненади; Интернет платформите ще би трябвало да заплащат повече на медиите и артистите; Спортните канали на А1 ще излъчват и испанското първенство; Обучение за приготовление на сполучливи поръчки за състезанието Effie 2018
18 сеп 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

" Господари на ефира " в профил репортера Димитър Върбанов

Случаят с нападнатия кореспондент на " Господари на ефира " Димитър Върбанов се оказа мощно пресилен, стана ясно в петък, откакто " Медиапул " популяризира записи от камерите за видеонаблюдение на склада " Едноличен търговец Елис - Елисавета Захариева " във Велико Търново, който е обект на следствие на екипа на предаването, предавано по " Нова телевизия ".

Кадрите демонстрират, че Върбанов фактически пада на земята, откакто е избутан от склада, а операторът снима пресъздавана от репортера обстановка, която наподобява като зле скалъпена режисура.
Изявление направи екипът на " Господари на ефира ", а продуцентът на предаването Джуди Халваджиян в профил Димитър Върбанов от екипа.
Подробности за случая и позицията на предаването може да прочетете тук> >

Новата PR организация BraveStorm ще споделя бизнес истории през видео

От един месец на българския пазар работи нова PR организация - BraveStorm Creative. Основният фокус на активността и е storytelling (разказване на истории - от англ.) през видео и насърчаване на умения по обществената тирада. Директор и основател на компанията е журналистката Вяра Деянова, която до наскоро беше част от екипа на bTV, само че е работила и в " Дарик радио ", Българска национална телевизия, ProBG.

Дългосрочно BraveStorm си партнира с българската организация Innovation starter за развиването на корпоративния storytelling в България. А също и с проведения от Innovation Starter интернационален конгрес за нововъведения Innovation Explorer.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Какви са оценките и индикаторите четири месеца след ребрандирането на " Мобилтел "

Изследване, извършено от организацията за пазарни изследвания и настройки GfK (поръчано от А1 - бел. ред.) в интервала юли - август измежду 1000 души на възраст от 15 до 65 години, демонстрира, че към 94% от участниците знаят, че " Мобилтел " става А1.

В резултат на ребрандирането известността на " Мтел " спада, а А1 към този момент се появява измежду непринудено споменаваните марки. При избор на лист с марки познатостта на " Мтел " понижава, до момента в който А1 към този момент е позната за 90% от участниците в изследването на GfK.
По данни и калкулации от пазара сумата, изхарчена за ребрандинга на компанията, досега е малко под 2 млн. евро, сподели инспекция на " Капитал ".
Повече данни за резултатите след ребрандирането може да видите тук> >

Българска социалистическа партия желае да записва Българска свободна телевизия

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова занесе персонално документите в Съвета за електронни медии (СЕМ), с които желае регистрация на малкия екран " Българска свободна телевизия ", чийто шеф е дългогодишният тв публицист Любомир Коларов.

" Девизът й е " Бъди свободен ", сподели Коларов в четвъртък. Телевизията ще е политематична, само че първоначално ще излъчва най-вече вести и журналистика, защото филмовите пакети са по-скъпи. Финансирането ще е напълно от държавната дотация на Българска социалистическа партия, като за 2018 година за задачата са заделени 2 млн. лева
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Красимир Ванков е новият ръководител на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти

След гласоподаване продуцентът на Hidalgo Productions Красимир Ванков беше определен за ръководител на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти (АФТП) за мандат от една година. Той разгласи, че в този интервал ще работи за построяването на обществения облик на АФТП, за ползотворно съдействие с телевизионните оператори и за конструктивен разговор с институциите, които имат директно отношение към развиването на телевизионната и кино продуцентска активност в България.

Ванков е продуцирал телевизионни сериали, измежду които " Етажна благосъстоятелност ", " София – Ден и Нощ ", публицистични излъчвания ( " На дебелоглав " ), развлекателни стратегии (скеч-шоуто " Аламинут " ) и други

TBI банк смени логото си

Финансовата институция показа новото си по-изчистено лого с минималистичен шрифт. Оранжевото остава главен цвят, а акцентът в подложен върху TBI. От компанията пишат, че поетапната миграция към новото лого стартира с цифровите канали на TBI Bank и ще продължи последователно в клоновата мрежа в България и в Румъния.

Дигитален бизнес

Toyota ще употребява Android Auto в новите си коли

Според източници на профилираното издание AdAge Toyota най-сетне ще стартира да вгражда Android Auto в колите си. Това значи, че колите, които имат тази система, ще могат да се свързват с външни устройства, които употребяват Android. Още през януари компанията разгласи сходна договорка и с CarPlay, благосъстоятелност на Apple. Предположения сочат, че с тези покупко-продажби целят да привлекат клиенти, които са недоволни от коли с ниска съгласуваност с мобилни устройства.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Новата договорка на Snapchat, този път с Amazon

Една от главните цели на Snapchat е да се трансформира в основно място за онлайн търговци. Почти всяка седмица те вкарват нови функционалности за определени рекламодатели като Adidas, Nike и Under Armor. Сега Snapchat се съюзява с Amazon, като цели да понижи стъпките за закупуване на артикул.

Новата функционалност в приложението разрешава на потребителите, при ориентиране на камерата на мобилните им устройства към съответен артикул, да виждат информация за него, цена и линк за покупка в Amazon. Много рекламодатели виждат Snapchat като директен достъп до консуматори сред 12 и 17 години, измежду които платформата е най-популярна. За момента Snapchat има над 180 млн. дейни консуматори всеки ден.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Фейсбук:

Фейсбук заяви за 50 млн. профила, наранени от хакерска офанзива

Фейсбук, заяви, че е разкрила пробив в сигурността, който е засегнал " съвсем 50 млн. профила ". Компанията не знае кой стои зад тази офанзива и от кое място идва тя. В публично известие се споделя, че казусът е позволен и към този момент са осведомени органите на реда. След изказването акциите на компанията се намалиха с 3%.
Хакерите биха могли да присвоят потребителското име и паролите, посредством които да завладяват профилите, се споделя още в известието на компанията на Марк Зукърбърг.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Фейсбук публично пусна функционалността си за реклама в Stories формата

Рекламодателите към този момент могат да нареждат марките си във формата Stories, през който да доближават до своите консуматори във Фейсбук.

Новата услуга беше тествана на разнообразни пазари, а в този момент към този момент е налична за компании от целия свят, в това число и България. Форматът, разрешава показване на рекламни визии, видеореклама, опция за непосредствено инсталиране на приложение, трафик на уеб страницата на рекламодателите, brand awareness, или " спонтанна познатост на марката ", и други Всички тези благоприятни условия са налични още от предходната година в платформата Instagram, благосъстоятелност на Фейсбук.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Основателите на Instagram напущат Фейсбук

Създателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Кригер напущат Фейсбук. Причина за тяхното отдръпване е възходящото напрежение сред тях и основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг по отношение на посоката, в която приложението за шерване на фотоси би трябвало да се развива.
През 2012 година Фейсбук закупи Instagram за 1 милиарда $. В момента платформата за шерване на фотоси се употребява от над 1 милиарда души и има над 2 млн. рекламодатели.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

New York Times като рекламна естрада по случая с номинирания висш арбитър Брет Кавано

За повторно в историята си изданието разгласява цяла страница реклама в отбрана на страна по проблем за полов тормоз на най-високо равнище в Съединени американски щати. New York Times разгласява 1600 имена на мъже, подкрепящи Кристин Форд, която се появи в медийното пространство преди едвам две седмици, когато упрекна в полов тормоз преди 36 години номинирания от Доналд Тръмп за висш арбитър Брет Кавано. Подобна страница с 1600 подписа на чернокожи дами се появи и през 1991 година в отбрана на Анита Хил, която тогава упрекна арбитър Кларънс Томас в обезчестяване. И двата проблема са с доста въпросителни, трансформирали се в битка " дума против дума ".

Рекламен бизнес

Dunkin Donuts сменя името си на Dunkin в опит да притегли по-млади клиенти

Dunkin’ Donuts разгласи, че възнамерява да се ребрандира. Тя ще отстрани втората част от името си и от януари поничките отпадат и името на компанията остава единствено Dunkin. Това е част от концепцията на новия изпълнителен шеф Дейв Хофман да изведе разнообразни храни и питиета, изключително кафе, на напред във времето в менюто. Чрез промяната на името се подчертава върху новите артикули в заведението. Според представители на веригата това би привлякло по-младите клиенти.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

IKEA продаде стола на Обама

Носталгията по Обама се оказа печеливша за IKEA. По време на изявление за годишния бизнес конгрес в Осло, Барак Обама бе настанен върху стол на IKEA с името Landskrona. Рекламната организация SMFB Oslo се възползва от опцията и пусна стола за продажба в секцията на IKEA за употребявани артикули. Етикетът гласи, че столът не може да бъде продаден на цялостна цена, защото е бил към този момент употребен и на него е седял Барак Обама.
Според организацията столът е бил продаден на начален преподавател, който просто е търсил комфортно кресло за четене.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

Комуникационната група Publicis One разгласи вакантна позиция за Senior PPC Expert.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР