Още по темата: Съветите на една булка за избор на

...
Още по темата: Съветите на една булка за избор на
Коментари Харесай

Фотограф засне 180 сватбари в народни носии СНИМКИ

Още по тематиката: Съветите на една младоженка за избор на рокля и диджей Женим се късно, само че охолно: Как си споделят "да " пловдивчани Шефката на "Радостни обреди ": Готвим рокерска женитба

Няма нищо по-красиво от обичайна българска женитба. Неслучайно в последно време повече хора включват в тържеството си обичайни моменти, които изместват като център западните заемки " рязане на торта " и " събаряне на жартиер ". Това споделя Димитър Дардов, един от най-опитните фотографи в сектора със стабилен стаж и в чужбина.

Снимал е много британски сватби на Острова - счита ги за скучни, на светлинни години от духа и чара на родните.

Зачестилите смесени бракове показвали, че чужденците и младите българи са луди по нашите сватбени традиции.

Изключително красива била сватбата на младите пловдивчани Мартин и Ралица. Следвали тъкмо сватбените ритуали отпреди век, разказани от 95-годишна баба. Идването на младоженеца било съпроводено със залп от пушки, садили дърво, булката прескачала маша за здраве. А всичките 180 посетители, в това число фотографите, били в национални носии.

Дардов е снимал и младоженци в национални носии с бременна в шестия месец младоженка на паметника Шипка. Вълнуваща и ексцентрична била и женитба в Ягодинската пещера -нашенци пристигнали особено от чужбина, с цел да свържат живота измежду магията на Родопите.

Пловдив е извънредно известен " сватбарски " град, твърди фотографът. Все повече двойки избират Римския стадион. Точно там, под арка от 10 000 рози, на фона на саундтрака от кино лентата „ Гладиатор “, се врекоха Христо и Ивона, решили да оставят столицата и да се преселят под тепетата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР