Още по темата: Родители на първолаци искат още една паралелка

...
Още по темата: Родители на първолаци искат още една паралелка
Коментари Харесай

И допълнителната паралелка не стигна на ОУ „Драган Манчов”

Още по тематиката: Родители на първолаци желаят още една паралелка в ОУ „ Драган Манчов ” Откриват спомагателна паралелка в ОУ „ Драган Манчов ”
На трето класиране ОУ „ Драган Манчов ” е напълнило отпуснатата в допълнение четвърта паралелка и даже са останали още няколко искащи отвън нея.

Както „ Марица ” писа, още напролет образователното заведение изиска в план-приема си 4 паралелки. От общината обаче утвърдиха единствено 3. Причината е общинският проект за прекосяване на едносменен режим във всички учебни заведения в Пловдив до 9 година, като за задачата се свива поетапно приемът. Идеята е по този метод да се понижи потокът от деца към пренаселените сега здания и учениците да се насочат към други учебни заведения в същия регион, с цел да има по-равномерно систематизиране в мрежата, да се обезпечат по-добри условия и по-качествено обучение. За ОУ „ Драган Манчов ” свиването се постанова и по още една причина -че дели обща постройка с Математическата гимназия.

Въпреки демонстрираната в началото твърда позиция, след това общината отстъпи, като изясни това с натиска на родителите. Те внесоха подписка за откриване на още една паралелка. Петицията бе подадена в кметството и след диалози сред зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов и шефката на общинския отдел по обучение Донка Щилянова локалната администрация позволи банкет в спомагателна паралелка след втори тур.

Стъпката обратно се разяснява в гилдията като непоследователна политика и използване на двоен критерий, защото в региона има положителни и работещи образователни заведения, които могат да поемат децата и да обезпечат качествено обучение.

От заложените 3 паралелки в план-приема си ОУ „ Васил Петлешков ” е осъществило и трите, само че не с пълняемост 24 деца в клас. От поисканите 3 паралелки СУ „ Кирил и Методий ” пък все още е с една по метода на Монтесори и една елементарна. Директорката не пожела да разяснява пред „ Марица ”, само че декларирала позицията си пред общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР