Още по темата: Родители на първолаци искат още една паралелка

...
Още по темата: Родители на първолаци искат още една паралелка
Коментари Харесай

Откриват допълнителна паралелка в ОУ „Драган Манчов”

Още по тематиката: Родители на първолаци желаят още една паралелка в ОУ „ Драган Манчов ”

Една спомагателна паралелка над утвърждения план-прием ще бъде открита в ОУ „ Драган Манчов ”, само че след второ класиране, в случай че има нужда за това, заяви шефката на общинския отдел „ Образование ” Донка Щилянова.

Както „ Марица ” писа, родители от квартала събраха подписка с това искане и я входираха в общината дни преди да излезе първото класиране. Аргументът им е, че за 72 места в трите в началото утвърдени паралелки аплайват 151 деца, от които 105 са показали школото като първо предпочитание.

Още преди старта на акцията управлението на учебното заведение изиска 4 вместо 3 паралелки. Не получи картбланш по две аргументи. Едната е общинският проект за прекосяване на едносменен режим в идващите 9 година, по силата на който би трябвало да се ограничи приемът в най-желаните образователни заведения. ОУ „ Драган Манчов ” е едно от тези, които има проблем с потенциала въз основата, защото дели обща постройка с Математическата гимназия. Другата причина за отхвърли от страна на локалната власт бе, че и предходната година учебното заведение изиска 4 паралелки, само че осъществя 3.

Нормативната база планува да се направи разбор какъв брой деца от класираните фактически са се записали. Разкриването на спомагателна паралелка е допустимо чак за третия тур в акцията.

Предпочитанията на родителите подсказват нужда за подобен ход и в най-желаното тази година образователно заведение - СУ „ Черноризец Храбър ”. Това обаче не може да се случи там, защото базата не разрешава откриване на седма паралелка първолаци. В тракийското учебно заведение остават отвън описите на класираните 11 деца по първо предпочитание. Те са в групата на 52-те, които са показали единствено едно школо, само че то е отвън региона на адресната им регистрация и точките не им доближават за него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР