Още по темата: Ракът на млечната жлеза - опасен и

...
Още по темата: Ракът на млечната жлеза - опасен и
Коментари Харесай

Нов медикамент дава по-голяма надежда в борбата с рака

Още по тематиката: Ракът на млечната жлеза - рисков и гибелен Редовният спорт понижава опасността от развиване на рак

Лекарството рибоциклиб се оказа ефикасно в битката с рака на гърдата. Това сочат резултатите от проучване, обхванало пациентки, наранени от HER2- отрицателен рак на гърдата, който е сензитивен към хормонална терапия. Новината оповестиха медиите в Съединени американски щати. Според изнесените от тях данни новият медикамент усилва възможностите за избавление с 30%

Участничките в следствието са били разграничени на две групи - първата била подложена на обичайната хормонална терапия, а втората - на хормонотерапия и лекуване с рибоциклиб. Оказало се, че половин година след началото на тестванията останали живи 46 % от участничките в първата група и 70 % от тези във втората.

При това в проучването взели участие дами, които не са навлезли в менопауза и у тях са се появили метастази на рак. " Това е значима група за проучвания, защото ракът на гърдата в напреднал етап е измежду най-смъртоносните ракови заболявания за дамите на възраст сред 20 и 59 години ", съобщи Сара Хървиц от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР