Още по темата: Проф. д-р Николай Радулов: Ако изтече информация,

...
Още по темата: Проф. д-р Николай Радулов: Ако изтече информация,
Коментари Харесай

Ученик от елитна гимназия сглоби бомба за Джумаята

Още по тематиката: Проф. доктор Николай Радулов: Ако изтече информация, ще има отвлечени деца Избрани спецченгета ще ровят в масивите на МОН Злите гении на Пловдив: Кристиян удари МОН и Национална агенция за приходите за 2 години

16-годишен възпитаник от елитна гимназия в Пловдив бе обвинен през юни, че е подготвял кървясъл атентат в Пловдив. Той считал да взриви голямата бомба-самоделка покрай Джумаята в последния образователен ден. Според проверяващите взривното устройство било направено от самия него и съдържало запалими субстанции и осколки, като задачата била да бъдат нанесени допустимо най-вече провали.

Според обвинителите няколко месеца преди този момент младежът попаднал под въздействието на радикална ислямска формация. Момчето почнало да контактува с представители на джихадистите в скришен чат в канала „ Телеграм “. Бавно и последователно представители на „ Ислямска страна “ съумели да влязат под кожата на момчето и почнали да го образоват по какъв начин самичък да сглоби бомбата. То гледало по 30 видеоклипа дневно в канала по какъв начин става това. Близки на момчето обаче усетили, че се случва нещо неправилно с детето им, и потърсили помощ от ДАНС.

При разпита на момчето станало ясно, че деветокласникът има задълбочени знания и афинитет към химията и е извънредно образован.
В дома на момчето бяха открити взривни субстанции и материали за правенето на бомби, както и няколко към този момент готови пъклен машини. Едното от устройствата беше с тегло 14,5 кг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР