Още по темата: Първи СНИМКИ на кучетата, който разкъсали Димитър

...
Още по темата: Първи СНИМКИ на кучетата, който разкъсали Димитър
Коментари Харесай

Треньор посочи какво трябва да се направи с кучетата-убийци

Още по тематиката: Първи СНИМКИ на кучетата, който раздрали Димитър до гибел Съседка: Кучетата-убийци са нападнали от апетит

Кано корсо е една прелестна порода кучета, само че когато те бъдат оставени недохранени може да се стигне до проблеми.

Това сподели пред камерата на БТВ треньор на кучета в приюта на " Екоравновесие ", който разяснява тематиката за нападението и убийството на 39-годишен мъж от пет кучета край село Владо Тричков.

" Аз виждам това куче от няколко дни и не виждам никаква експанзия у него. Когато кучетата останат без водач, те се провеждат в глутница и стартират да следват своя водач, който господства. Точно това те са търсили - да победят някой, с цел да покажат, че са водачи и тази териотрия е тяхна. Лидер на кучетата би трябвало да бъде индивидът, а не да се оставят без контрол. За мен тези животни би трябвало да бъдат унищожени. Не желая да ме схващат неправилно хората, само че с тях би трябвало да се стартира от нулата. Предстои повече от година и половина ежедневна работа с тях и то под надзора на експерт. Може би само най-старото куче има някакъв късмет. Няма нападателни породи кучета. Не е нужно да е огромно кучето, с цел да нападне. Човекът би трябвало да господства кучето. То може да ни нападне, в случай че усети боязън и реши, че желае да ни господства ", разкри още треньорът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР