Още по темата Очевадно е: Атаката на работодатели срещу... „ЕЙ

...
Още по темата Очевадно е: Атаката на работодатели срещу... „ЕЙ
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“: Преднамерените опити за дискредитиране най-големия международен инвеститор влошават инвестиционния климат в страната

Още по тематиката Очевадно е: Атаката на работодатели против...

„ ЕЙ И Европейски Съюз – 3C Марица Изток 1 “ показва сериозна угриженост по отношение на продължаващата акция на ръководителите на национално показаните работодателски организации в България, ориентирана към основаване на атмосфера на непоносимост към Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, която е една най-големите и съвременни мощности в България и има основна роля за сигурността на доставките на електрическа енергия и енергийната самостоятелност на страната ни. Това гласи публично изказване на американския вложител, публикувано до медиите, във връзка на офанзивите от страна на ръководителите на четирите работодателски организации против централата и акцията им от предходната седмица с подаване на тъжба до националния омбудсман.

" Жалбата, подадена минaлата седмица от ръководителите на работодателските организации до Омбудсмана на Република България госпожа Мая Манолова, съдържа изцяло погрешни обвинявания към нашата компания ", декларират от компанията.

От " Ей И Ес " изрично отхвърлят сходни обвинявания, " които не почиват на действителни доказателства и са ориентирани към уронване на престижа на компанията и нанасяне на вреди на нашия бизнес в България ".

" Сериозно сме загрижени, че сходни преднамерени опити за дискредитиране на най-големия интернационален вложител в България утежняват капиталовия климат и слагат под въпрос неприкосновеността на договорните съглашения в страната ", е посочено в изказването.

„ ЕЙ И Европейски Съюз – 3C Марица Изток 1 “ още един път удостоверява своя ангажимент за тясно съдействие с българските управляващи за възстановяване на капиталовия климат в страната, декларират от компанията.

Припомняме, че през миналата седмица ръководителите на четирите национално представителни работодателски организации, членове на АОБР – Божидар Данев, Васил Велев, Кирил Домусчиев и Цветан Симеонов, в качеството си на физически лица, изпратиха тъжба до Омбудсмана на Република България против двете топлоелектрически централи, стопанисвани от сдруженията AES и „ Контур Глобал”.

Четворката шефове на работодателски организации упрекват двете компании, които останаха последните огромни вложители в българската енергетика, че " ни ограбват всекидневно, ежечасно и ежеминутно, като ни „ измъкват” от джобовете по 14 лв. на мегаватчас употребена електрическа енергия “, се споделя в жалбата, като се приканва за неотложно следствие и предприемане на ограничения за секване на това нарушение на правата на потребителите, „ изразяващо се в открит и, на пръв взор, легализиран обир “.

И даже си разрешават да насъскват българското общество против непознатите вложители с коментара, че те правят " узаконени обири, непозволени държани помощи и с нищо незаслужени привилегии, които освен бъркат надълбоко в джоба на промишлеността като цяло, само че и тровят персоналния живот и персоналния бюджет на българските жители – скромни физически лица ".

Очевидна е задачата на така наречен представители на бизнеса /защото в случай че в действителност бяха такива, нямаше да атакуват бизнес субекти в един извънредно комплициран и виновен бранш - енергетиката, които извършват закона, и основават изгоди за стопанската система, обществото, потребителите и за района, където са позиционирани/ е да притискат задграничните вложители до степен, в която те да не могат да осъществят и да развиват бизнеса си у нас, като основат напрежение и подбудят обществено неодобрение в полза на личните си проекти и инветереси /или на такива, които се крият зад тяхната фасада/.

След като изгубиха поддръжката на национално представителните синдикални организации в клеветническата си акция и невиждания напън против двете компании, работодателите явно са решили посредством операции и лъжливи обвинявания да подстрекават жителите да се включат в техния поход против представители на качествения и добре ръководен бизнес в страната. За това приказва следният абзац в жалбата към омбудсмана: " Даваме си сметка, че сходни тъжби, изцяло основателно биха могли да насочат още над 6 милиона пълнолетни жители – гласоподаватели и най-много данъкопллатци. Те биха могли да се оплачат освен от „ американските централи”, които им изземват непазарно по 450 млн. лева годишно, само че и от всевъзможни „ ВЕИ-та” и „ високоефективни производства” на електрическа енергия, които неуморно тършуват из джобовете им, тъй че надплатената сметка да премине 1,5 милиарда лева годишно. Това биха били изцяло резонни тъжби, адресирани към Вас, и ние сме подготвени да Ви спомагаме, като съобщим на всеослушание, че към този момент сме се обърнали към Вас с сходна молба “, се споделя в документа.

Чухме високия глас на четиримата шефове на работодателски организации. Сега би било добре да чуем и гласа на специалистите, на държавното управление, на Комисия за защита на конкуренцията и на КЕВР. Нека институциите кажат ясно и съответно разрешено ли е в една правова страна да се уронва по подобен фрапантен метод репутацията на компании, които с нищо не са престъпили писаните и неписаните правила в страната, в противен случай - те са огромни вложители, работодатели, гръбнак на енергийната система, бюджетни вносители.

Добре е да напомним, че " Ей И Ес " е сдружение на обществена американска компания, чиито акции се търгуват на фондовия пазар в Съединени американски щати и сходни офанзиви могат да нанесат съществени вреди, за което може да се наложи да плащаме - не уредниците на клеветническите акции, а всички ние като данъкоплатци.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР