Още по темата: Морето дойде в Пловдив! Вижте цените за

...
Още по темата: Морето дойде в Пловдив! Вижте цените за
Коментари Харесай

Минерални бани: Топли басейни, прохлада, планина

Още по тематиката: Морето пристигна в Пловдив! Вижте цените за басейните

Лятото настъпи, а дружно с него и нетърпението за отмора. Ако отпуската Ви е надалеч, а Ви се желае най-малко през уикенда да отпочинете, Минерални бани е подобаващото място, написа Хасковска Марица.

Близо е, и на процедура предлага за всеки по нещо, както за екстремнно настроените, по този начин и за мързеливите. Има басейни с минерална вода, има сенчески паркове с фитнес уреди, има чудни екопътеки и спиращи дъха гледки, не липсват заведения, предлагащи вкусна храна на естествени цени. Никак не са малко местата, подобаващи за пикник освен това с в действителност дебели сенки, които са избавление в настъпващите жеги.

Двата огромни басейна към този момент са цялостни с хора, таксите са 10 лева за възрастни и 4-5 лева за деца. Ако желаете да избегнете тарапаната, посетете откритите басейни на хотелите, където спокойствието ви е обезпечено. Може да наемете фамилна вана или джакузи против 5 лева, както и закрит хотелски басейн. Много гости ги употребяват с лечебна цел. Не би трябвало да се не помни, че кисненето е времево несъмнено поради детайлите във водата.

Не пропускайте атракцията Чифте баня, тя е забележителна изключително нощем. Близо до нея е терариумът, в който може да изгубите малко време. А тъкмо до него има горист парк, където да отдъхнете или да си спретнете пикник, никой няма да ви пречи. Това важи и в случай че решите да си топнете краката в течащата наволя наоколо топла минерална вода. Много хора точно тук лекуват заболели нозе.

От тук може елементарно да стигнете до крепостта Св. Дух.Не пропускайте и нея, изкачването не е изключително мъчно. Ако не Ви се катери, идете до Стъпката, тя е в центъра на националния курорт, зад сцената. По- нагоре, против общината, има огромен парк, чудно място в случай че сте с деца.

Ако сте фен на природата, за вас са екопътеките в региона, за които ще ви упътят табелите. Най- известната е с дължина 7,75 км, а по нея ще намеретие 7 зони за отдих, като стигате чак до връх Аида. Значителна част от маршрута може да се измине с автомобил, само че най- добре е да се разноските пешком или с колело, теренът го разрешава.

Веднага след Горно Брястово ще намерите табели с маршрута, който е елементарен. Започва от Мазълова чешма, след това са Чучките, следват известните Шарапани. Щом стигнете тях, се огледейте, коства си. Малко по-нагоре са Танти кладенец, Калето, следва хижа „ Аида “, Айкаас и най-после връх Аида. Именно от Айкаас се разкрива може би най- красивата панорама в региона. Оттук не се връщайте на основния път към хижата, в свийте наляво в гората. Няма да съжалявате, тъй като има какво да се види, а пътечката ще ви изведе до хижата. Няма заплаха да се изгубите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР