Още по темата: Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев сподели,

...
Още по темата: Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев сподели,
Коментари Харесай

Ивайло Гоцев: Руис заслужено преби Джошуа

Още по тематиката:

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев показа, че успеха на Анди Руис над Антъни Джошуа е изцяло заслужена. Според пловдивчанина огромна неточност е било подценяването на Руис. Гоцев напомни, че новият международен първенец на WBA, WBO, IBF и IBO е бил по-добър в мача му с Джоузеф Паркър през 2016-а и не е трябвало да позволява единствената към този момент загуба в кариерата си. Битката тогава се игра в Нова Зеландия и приключи с 2:1 съдийски гласа в интерес на представителя на домакините, с което той завоюва вакантния пояс на WBO. Впоследствие Паркър загуби купата от Антъни Джошуа през предходната година.

“За мен не е никакъв потрес успеха на Анди Руис над Антъни Джошуа. Този мач е индикативен за това какъв балон е цялата империя на Еди Хърн. В Съединени американски щати тя бе развенчана и той разбра, че не може да управлява целия бокс в международен мащаб.

Истината е, че който схваща от бокс, знае чудесно, че Анди Руис не е момче, което би трябвало да се подценява. Гледах доста деликатно дуела му с Джоузеф Паркър в Оклънд. Той трябваше да завоюва този мач, само че съдиите му лишиха успеха. Стилът на Руис е допустимо най-лошият за Джошуа, тъй като доста внезапно съкратява дистанцията и на инат на физическите му данни удря извънредно мощно и е супербърз. Не разбирам за какво се подценява това момче?!

Защо никой не приказва за това какъв брой добре свърши своята работа Анди? Чета какви ли не небивалици за организиран мач, теории на конспирациите… Това са безумия, които могат да ги приказват единствено хора, които нямат нищо общо с бокса. Това е самата истина. Аз персонално съм дискутирал със спаринги, които са били както негови, по този начин и на Паркър. Те ми споделиха, че това момче може да удря в действителност доста крепко. И Джошуа го разбра от първо лице.

Самият Паркър описа, че Руис го е ранил в техния мач, до момента в който Антъни не съумя да го направи, съвсем не го докосна. Давид победи Голиат. При това безусловно, тъй като се видя каква е разликата в растежа им. Джошуа наподобява като Аполон спрямо Руис, само че на кръга се видя кой има по-голямо сърце от двамата ”, разяснява за “Тема Спорт ” Гоцев, който е уверен, че Руис ще одобри дуела с Кубрат Пулев и няма да се лиши от купата на IBF.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР