Още по темата: Мълния уби фермер в Маноле От НИМХ

...
Още по темата: Мълния уби фермер в Маноле От НИМХ
Коментари Харесай

Гръм от ясно небе! Рядък феномен стресна пловдивчани

Още по тематиката: Мълния умъртви фермер в Маноле От Национален институт по метеорология и хидрология поучават: Ако гърми и трещи, скрийте се в колата Адски гръм падна до Гранда

В понеделник вечерта пловдивчани станаха очевидци на необичаен небесен феномен. В синьото небе по здрач над града към момента плуваха бели облачета, а върху града започнаха да се сипят страховити мълнии. Подобен гръм от ясно небе удари и наоколо до редакцията на „ Марица “. Едва няколко часа по-късно се смрачи, появиха се черни облаци и заваля изобилен дъжд.

Според експерти невероятният резултат на светкавици от нищото е присъщ за така наречен позитивни мълнии. Другото пояснение е, че дължината на една мълния е нормално до 2,5 км. Понякога обаче тя може да доближи и до 15-20 км и да порази места надалеч от дъждовния облак, където небето е синьо. Така да вземем за пример до момента в който гъстите облаци се блъскат над Родопите, не е изключено поразяващата мощ на зараждащите електрически заряди сред тях да доближи Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР