Още по темата Лоши прогнози за Apple потопиха американските борси

...
Още по темата Лоши прогнози за Apple потопиха американските борси
Коментари Харесай

Водещите борсови индекси на Уолстрийт изтриха печалбата за годината

Още по тематиката
Лоши прогнози за Apple потопиха американските тържища

Опасенията от засищане на пазара за iPhone води до следващ спад на акциите на компанията от Купертино
13 ное 2018
Dow Jones и S&P500 се успокоиха, откакто изтриха облагите си за годината (обновена)

Американските пазари влязоха на алена територия след загуби на софтуерния бранш, само че в четвъртък пристигна леко покачване
25 окт 2018 Нарастващите терзания за световния стопански напредък доведоха до нов спад на водещите фондови тържища по света във вторник. Верижният резултат обиколи Азия, Европа и Съединени американски щати, като главните показатели в Съединени американски щати завършиха сесията нощес с огромни намаления. На процедура водещите показатели на Уолстрийт - Dow Jones Industrial Average и
S&P 500, изтриха растежа си от началото на годината, като това се случва за повторно в границите на по-малко от месец. Само софтуерният показател Nasdaq Composite, който също се намали доста във вторник, е алегорично на зелена територия за годината - единствено 0.08%.

Негативната наклонност на фондовите пазари, почнала през октомври с ликвидация на акции от софтуерния бранш в Съединени американски щати, се популяризира на останалите пазари и обхвана бумаги на браншове от търговията на дребно и енергетиката до финансите и петролния бизнес, отбелязва Wall Street Journal.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Откъде потегли сривът в Съединени американски щати

Спадът на американския пазар във вторник беше предизвикан от поевтиняването на книжата на веригата Target, което докара до напън върху търговците на дребно. А акциите на водещите софтуерни компании продължиха да се намаляват, написа CNBC
.
Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спадна с 2.21%, или 552 пункта, като от началото на годината е на алено с 1.03%. Другият водещ бенчмарк - S&P 500, завърши търговията с намаляване от 1.82% (спадът от 1 януари тази година е 1.19%).

Акциите на комерсиалната верига Target поевтиняха с 10.5%, откакто резултатите за третото тримесечие се оказаха под упованията, а прогнозата за сравнимите продажби също се оказа по-лоша. Това докара до намаляване на подиндекса за бранша с 3.3% и поевтиняване на книжата на други вериги - Kohl’s и L Brands, надлежно с 8.8% и 17.1%. Сривът при търговците на дребно идва малко преди началото на коледния сезон, който е значим за цялостното показване на фирмите.

Книжата на софтуерните компании, влизащи в така наречен група FAANG, също поевтиняха. Най-голям беше спадът при Apple - 5.2%, акциите на Amazon и Netflix отстъпиха с по малко над 1%, а тези на Фейсбук - с към 0.5%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР