Още по темата: Кой стои зад контрабандния бос Антон Арабаджиев

...
Още по темата: Кой стои зад контрабандния бос Антон Арабаджиев
Коментари Харесай

Вендета! Миню Стайков към Арабаджиев: Мъртъв си

Още по тематиката: Кой стои зад контрабандния необут Антон Арабаджиев Как Антон Арабаджиев стана мултимилионер от 2011 до 2019 година Борецът Манчоров свързва босовете на противозаконни цигари
Гангстерската война сред двамата мастити производители и контрабандисти на незаконни цигари - Миню Стайков и Антон Арабаджиев, се води от предходната есен след зрелищната акция на Министерство на вътрешните работи, при която бе разрушена фабрика за папироси, скрита в мандра в Карнобат, следена от алкохолния необут, написа " Уикенд ".

Оттогава Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров са в ареста, а четвъртият основен състезател - Стайко Стайков е на независимост, сякаш с цел да се лекува.

В събота бе разкрита същинска бомба за мръсната връзка сред Антон Арабаджиев и Стайко Стаков. Двамата дружно са въртели по този начин незаконния склад, разрушен от служителите на реда.

Според оперативната информация на Министерство на вътрешните работи, събирана и посредством СРС-та, незаконната група на Миню Стайков държи виновен за акцията на Министерство на вътрешните работи досегашния си съдружник в бизнеса с цигари Антон Арабаджиев. Гологлавият пловдивски аферист също бе ударен от Министерство на вътрешните работи наскоро, когато ченгетата нахлуха в незаконната му цигарена фабрика в пловдивското село Труд.

Арабаджиев съумя да се изплъзне от хайката, спасявайки се с бягство в Гърция и от този момент е търсен от управляващите.

Според криминалистите, проверяващите цигарени афери, точно Арабаджиев е мозъкът на сладкия бизнес с произвеждане и трафик на незаконни папироси. Пловдивчанинът спомага през 2016 година на Миню Стайков, а и на семейство Станоеви - Бирмите, да изградят фабриките си за цигари, като им обезпечава съвременна техника и работна ръка.

" Арабаджиев намираше оборудването, а и квалифицирани служащи за тайните цехове. Вносът на работна рука се осъществяваше през Уикрайна и Молдова, а служащите се сменяха на всеки 6 месеца. Те получаваха заплати от по 1200 - 1500 $ ", споделя непосредствен до следствието.

Само фабриката в Карнобат, следена от фамилия Стайкови, печели през 2017 година към 70 милиона от производството на незаконни цигари.

Още през лятото на 2018 година в разстояние единствено на 2 дни обаче петте незаконни заводи за цигари са ударени от Министерство на вътрешните работи. Единствената, която не е атакувана от антимафиотите, е скрито настоящият завод в село Труд на Антон Арабаджиев.

Това дава съображение на Миню Стайков да заподозре съидейника си в цигарения бизнес в изменничество.

Според близки до следствието дни откакто е въдворен в ареста, Стайков се снабдява с незаконен телефон, от който организира диалог с досегашния си съдружник Антон Арабаджиев. " Отвсякъде ми споделят, че ти си предателят! Мъртъв си! ", заплашва алкохолният необут досегашният си сътрудник от Пловдив.

Оказва се, че Арабаджиев в действителност подава информация на криминалистите посредством свои познати в Министерство на вътрешните работи, с цел да избегне следствие против себе си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР