Още по темата Kodak създава криптовалута за фотографи Компанията ще

...
Още по темата Kodak създава криптовалута за фотографи Компанията ще
Коментари Харесай

Биткойнът успя да преодолее спада

Още по тематиката
Kodak основава криптовалута за фотографи

Компанията ще конфигурира и инсталация за извличане на Bitcoin в централата си, която ще може да се употребява чартърен
10 яну 2018
Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin надмина 2 милиарда $

Цената й се удвои в края на предходната седмица
8 яну 2018 Биткойнът се стабилизира в петък, откакто четири дни търпеше загуби. Понижението на цената става в изискванията на възходящото предпочитание за надзор от политиците по целия свят, оповестява Bloomberg.

По време на азиатската търговия биткойнът се котираше за към 13 500 $, а към 13.45 часа цената надмина 14 хиляди $. През тази седмица цифровата валута поевтиня с до 23% и е допустимо да записва най-голямата си промяна от януари 2015 година Най-силната криптовалута доближи пика си в средата на декември, когато бяха въведени фючърси върху най-популярната криптовалута на контролирани тържища в Чикаго.

Другите водещи виртуални пари също компенсираха спада си от четвъртък, като най-голямо е повишаването при рипъла – с над 21% до 2.03 $.

През тази седмица криптовалутите пострадаха тежко след изказването на корейския министър на правораздаването, че държавното управление приготвя законопроект за възбрана на търговията с цифрови валути. Освен това полицията и данъчните обискираха локални тържища за криптовлаути, които са подозирани в укриване на налози.

В петък тонът беше доста омекотен, като финансовият министър на Южна Корея Ким Дон-йон посочи, че са нужни повече съвещания по проекта на министерство на правораздаването за възбрана на търговията с криптовалути в страната.

Според него всички министри се сплотяват към мнението, че е нужен отговор от страна на държавното управление на прегряващия и умозрителен пазар на криптовалути, както и въвеждане на известна степен на регулация. В момента се организират полемики по какъв начин да се реагира, както и че е належащо да се откри баланс, защото блокчейн технологията има огромно значение за доста браншове като сигурността и логистиката.

От друга страна в Съединени американски щати също се чакат повече инспекции на пазара поради подозрения, че криптовалутите се употребяват за измами като прането на пари. Председателят на Комисията по скъпи бумаги Джей Клейтън и ръководителят на Комисията за търговия на стокови фючърси Кристофър Джанкарло ще дадат пояснения пред банковата комисия на Сената за рисковете, свързани с биткойна. Очаква се това да стане през февруари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР