Още по темата: Жестоки данни: Всеки трети безработен пловдивчанин има

...
Още по темата: Жестоки данни: Всеки трети безработен пловдивчанин има
Коментари Харесай

Самоосигуряващите се плащат по 22.40 лв.

Още по тематиката: Жестоки данни: Всеки трети незает пловдивчанин има тапия за висше Вижте какви заплати оферират в Пловдив

Безработните, които се обезпечават сами, заплащат по 22.40 лева на месец за здравни вноски. По закон вноските на неосигурените лица би трябвало да се равняват на най-малко половината от минималния месечен размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се. Здравноосигурителната вноска за тях се пресмята в размер на 8% върху най-малко 280 лева и най-вече 3000 лева на месец.

Срокът за внасяне на вноските е до 25-о число на месеца след месеца, за който се отнася. Това значи, че вноската за август би трябвало да се внесе най-късно до 25 септември 2019 година До същата дата всички, които сами ще внасят здравноосигурителните си вноски, би трябвало еднократно да подадат декларация Образец 7 в офиса на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес. Санкцията за неподаване на декларацията е от 500 до 1000 лева Здравноосигурителните права на жителите, които се обезпечават за своя сметка, се прекъсват, в случай че не са импортирани повече от три дължими месечни вноски за интервал от 36 месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР