Още по темата: Иван Тодоров от "ТАД Груп" с първи

...
Още по темата: Иван Тодоров от "ТАД Груп" с първи
Коментари Харесай

Разпитват нови свидетели за хакерската атака срещу НАП

Още по тематиката: Иван Тодоров от "ТАД Груп " с първи коментар от съда

Апелативният профилиран съд взема решение дефинитивно каква да бъде мярката за неотклонение на Иван Тодоров - един от обвинените за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Собственикът на " ТАД Груп " беше арестуван в края на юли на Летище София при завръщането си от Канада, показва NOVA.

Прокуратурата му повдигна обвиняване за подбуждане към кибертероризъм и изиска той да остане в ареста за непрекъснато. Защитата му тогава обаче настоя, че няма заплаха той да се укрие.

Така Тодоров беше пуснат на независимост против 100 000 лева гаранция. И юристите му, и обвиняването апелират решението на Специализирания съд.

На съвещанието в четвъртък се четат нови материали по делото.

По неофициална информация става въпрос за разпити на нови очевидци и за данни за покупко-продажби сред търговски сдружения. Изнасянето на персонални данни е най-вероятната причина за това делото да се гледа при закрити врата.

На въпрос дали е поръчвал на служителя си Кристиян Бойков да извърши хакерски офанзиви против Национална агенция за приходите или други институции, Тодоров отговори: " На никого нищо не съм поръчвал ".

На този стадий Бойков е на независимост с мярка за неотклонение " подписка " и обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за кибертероризъм.

Търговският шеф на " ТАД Груп " Георги Янков пък ще дава отговор за подбуждане. Той беше пуснат от ареста под гаранция от 20 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР