Още по темата: Инспектор поиска 1000 лв. подкуп и сирене

...
Още по темата: Инспектор поиска 1000 лв. подкуп и сирене
Коментари Харесай

Заковали със СРС-та подкупния инспектор по храните

Още по тематиката: Инспектор изиска 1000 лева рушвет и сирене от мандраджии Ето кой е хванатият ветеринар с подкупа Окръжният прокурор: У нас има държавен рекет

Арестуваният за взет рушвет основен контрольор Григор Милчев от Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив е бил закован със специфични разследващи средства по време на следствието против него. Подробностите по задържането му оповести зам.- окръжният прокурор Галин Гаврилов.

Той описа, че на 24 юни инспекторът се свързал със притежателите на мандрата край Първомай и изискал от тях рушвет от 1000 лв. и две торби с млечни артикули тяхно произвеждане, с цел да си затвори очите за осъществени от стопаните административни нарушавания. Месец-два по-рано държавният чиновник им бил съставил акт за осъществено нарушаване при превозването на животни и развъждането им във фермата.

Единият от двамата предприемачи обаче, като схванал, че му желаят рушвет, още на идващия ден подал сигнал в полицията. Съвместно с прокуратурата почнало следствие по случая, което довело до задържането на рекетьора за по-малко от 24 часа след сигнала.

„ Вчера беше осъществена среща сред забърканите лица. Длъжностното лице изиска и получи подкупа в региона на град Първомай и скоро по-късно беше арестувано за 24 часа. Ще му бъде повдигнато обвиняване за закононарушение по член 302 ал 2 от Наказателен кодекс за това, че е получил неследващ му се подарък, като е изнудвал земеделския производител, с цел да не извърши служебните си отговорности и да не го глоби “, съобщи зам. -окръжният прокурор.

Парите и торбите с млечните артикули са били открити при задържането на лицето в автомобила му, добави прокурор Галин Гаврилов. Не стана ясно дали парите за рушвета са били белязани, само че обвинителят увери, че са били употребявани всички планувани в закона средства, с цел да се съберат доказателства за осъщественото закононарушение.

След повдигането на обвиняване инспекторът ще бъде арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, в който период ще се преценяват доказателствата, с цел да се реши дали да се желае задържането му под стража.

Наказанието за това закононарушение е от 3 до 10 години затвор и до 20 хиляди лв. санкция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР