Още по темата ING банк ще издаде банкова гаранция за

...
Още по темата ING банк ще издаде банкова гаранция за
Коментари Харесай

БЕХ преговаря с ЕК да увеличи с 600 млн. лв. капитала на ТЕЦ Марица Изток 2

Още по тематиката ING банк ще издаде банкова гаранция за 2/3 от санкцията по делото БЕХ Газ

Планира се нарастване на капитала на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 с към 600 млн. лв., заяви изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов по време на Годишния конгрес на „ Българската федерация на индустриалните енергийни потребители “. " Това, което сме индикирали на работна среща през януари тази година с основна дирекция " Конкуренция ", е за желание от към 600 млн. лв. ", сподели Иванов. За да се случи това нарастване на капитала, ще се изиска нотификация от Европейската комисия.

В случай, че се реши, че това не е е държавна помощ, сега, в който получим подобен документ, ще подадем документи в Търговския указател, добави Иванов по време на форума. По думите му единствено посредством повдигане на капитала може да се подсигури финансово централата. В противоположен случай още следващата година тя може да бъде в неплатежоспособност.

Дълговете на финансовото закъсалата държавна Топлоелектрическа централа единствено към БЕХ са за към 1 милиарда лв. и не престават да нарастват. Задълженията най-вероятно ще се преоформят, с цел да стартира да тече нов давностен период. В рамките на процедурата за нарастването на капитала термичната централа би трябвало да може на пазарен принцип да покрива тази спомагателна инвестиция.

Петьо Иванов уточни, че финансовите резултати на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 през януари са позитивни - регистрирани са 10 млн. лв. облага, само че това е с помощта на по-високите цени на енергийната борса през този интервал. По предварителни доклади през 2018 година Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 ще приключи годината със загуба от близо 330 млн. лв.. В групата на БЕХ единствените по-лоши финансови резултати са тези на НЕК.
Загубата на централата се получава главно поради нарастването на квотите нездравословни излъчвания през последната една година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР