Още по темата: Гимназисти към седмокласници: Елате да учите при

...
Още по темата: Гимназисти към седмокласници: Елате да учите при
Коментари Харесай

Новостите при матурите за седмокласниците тази година

Още по тематиката: Гимназисти към седмокласници: Елате да учите при нас

17 и 19 юни ще бъдат неучебни дни за всички учебни заведения поради провеждането на матурите за седмокласниците. 61 223 са учениците, които се чака да се явят на Националното външно оценяване. На 17 юни ще се организира изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по непознат език, който се декларира по избор.

Всеки изпитен комплект ще има собствен неповторим баркод, а учениците би трябвало да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти ще бъдат получени в учебните заведения.

Ще има електронно оценяване, ще бъде понижен броят на оценяващите и ще бъде съкратен срокът за установяване на оценките.

" Бланките, които ще се попълнят тази година, са попълвани и в годините обратно. Разликата е, че до предходната година учебните заведения сами отпечатваха бланките ", изясни в ефира на " Събуди се " Евгения Костадинова, шеф на Дирекция „ Съдържание в предучилищното и учебното наличие ” към МОН. Целия диалог с специалиста гледайте във видеото по-долу:

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР