Още по темата Енергийната борса затвори при рекордна цена от

...
Още по темата Енергийната борса затвори при рекордна цена от
Коментари Харесай

Техническа грешка в оферта на борсов участник е довела до нереалистични резултати в пазар Ден напред на БНЕБ

Още по тематиката Енергийната борса затвори при рекордна цена от 595.98 лева за MWh

" Българска самостоятелна енергийна борса “ ЕАД (БНЕБ), дъщерна компания на „ Българска фондова борса “ АД (БФБ), осведоми, че в резултат на техническа неточност в оферта на борсов участник, довела до нереалистични резултати на пазар „ Ден напред “ и на публично известие, http://www.gen-i.si/en/news-and-media/mistrade-by-gen-i-doo-on-the-ibex-day-ahead-market-auction/ Борсовият оператор смята, че въпросната оферта основава ексклузивен риск, попречва сполучливото протичане на процеса по пресмятане на клиринговата цена и предизвиква неспособност за систематизиране на търгуваните размери в пазарната зона на Република България. Поради това, БНЕБ ЕАД започва процедура по наново пресмятане на резултатите от тръжната сесия.

Повторно изчислените резултати ще бъдат оповестени в най-кратки периоди, се споделя в известието на БНЕБ, като има опция и за отменяне на тръжната сесия.

" В случай, че призчисляването бъде несполучливо, тръжната сесия ще бъде анулирана ", декларират от борсата.

" Българска самостоятелна енергийна борса “ ЕАД се извинява за породеното стеснение и благодари ва всички борсови участници и " Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД за проявеното схващане и професионализъм!

При съществуване на дефинитивна информация по отношение на тръжната сесия, комерсиалните участници ще бъдат известени навреме.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР