Още по темата: Експерти: Без Бетонния мост - тотален хаос

...
Още по темата: Експерти: Без Бетонния мост - тотален хаос
Коментари Харесай

Шефът на НКЖИ: Защо Общината не завършва „Модър - Царевец“

Още по тематиката: Експерти: Без Бетонния мост - цялостен безпорядък в трафика Околовръстното като автомагистрала с кръстовища на две равнища Инвестират 202 млн. лв. в жп възел Пловдив Арх. Тодор Абаджиев: Да извадят новия Общ устройствен план на ярко Шефът на НКЖИ: Защо Общината не приключва „ Модър - Царевец “

" Направихме пробив под жп линията за подлез " Модър - Царевец ", само че той си стои заровен към този момент пета година ", разяснява генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски. Изкопът е финансиран с близо 3 млн. лв. от държавната компания по оперативна стратегия " Транспорт ", с цел да улесни построяването на автомобилния подлез сред регионите " Западен " и " Южен ". Идейният план беше направен по самодейност на Здравко Димитров преди 10 години, когато той беше кмет на регион " Западен ". Едва преди два месеца обаче Община Пловдив разгласи социална поръчка за планиране и градеж на подлеза. В търга взе участие единствено една компания. Липсата на интерес в сектора изясняват със занижената стойност на обекта - 12 млн. лв., който включва и разширението на ул. " Модър " и " Царевец ".

Община Пловдив би трябвало да показа на НКЖИ разновидности за отводнителната система на подлеза под Централна гара. Инж. Нейко Нейков, който е взел участие в изследването за пробив " Модър - Царевец ", подсети, че това е доста сериозен проблем, тъй като съществуващата канализация не може да побере по-големи количества вода. При всеки дъжд пешеходният подлез под жп линията се наводнява.

От администрацията се чака със средства от общинския бюджет да бъде разширена ул. " Кукуш ". Според Общия организационен проект по нея минава Южната дъга за директна връзката сред Коматевско шосе и надлез " Родопи ". Ангажимент на градската администрация е и отчуждаването на частните парцели, които попадат в регулацията на подлеза.

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски твърди, че преди да стартира отчуждаването НКЖИ би трябвало да показа за утвърждение обстоен организационен проект, с който да се дефинират точните граници на трасето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР