Още по темата: Двойникът на Ламбо се оттегля след 43

...
Още по темата: Двойникът на Ламбо се оттегля след 43
Коментари Харесай

Тодор Попов 12 години води парада в Пазарджик

Още по тематиката: Двойникът на Ламбо се отдръпва след 43 година във властта Селски кметове сложиха Тодор Живков в дребния си джоб

Тодор Попов управлява Пазарджик в последните дванайсет години. Верен на правилата си - навръх Първа пролет той съобщи, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

Настоящият градоначалник е роден в Пещера. Завършил е право в Софийския университет. От 1992 до 1995 година е арбитър. Ог 1995 до 2007 година работи като юрист. В локалната власт влиза като общински консултант от 1999 до 2007 година, като е бил и ръководител на градския парламент. Първия си мандат печели през 2007-а след оспорвана борба и балотаж против тогавашния кмет Иван Евстатиев.

И последните локални избори бяха не по-малко яростни - през 2015-а за първи път от години наред деветима кандидати се впуснаха в конкуренцията за кметския стол. А градът ни се прочу, откакто съперници на Попов му спретнаха конкурент адаш. Другият Тодор Попов, с разлика единствено в бащиното име, се оказа съвсем необразован мъж от ромски генезис, показан на пазарджиклии с плакати без фотография. Трикът обаче съумя да подведе мнозина и се стигна до куриоза никому незнайният простодушен човечец, използван за политически интриги, да притегли близо 4 на 100 от гласовете. В последна сметка след балотаж актуалният кмет пребори конкуренцията на Найден Шопов от ГЕРБ и остана на поста си.

Когато прави равносметка за постигнатото, Тодор Попов постоянно акцентира, че Пазарджик е освежен и видоизменен, само че с цел да бъде той по-добро място за живеене, водеща роля имат и хората. Хвален и хулен - като множеството хора във властта, Попов нееднократно е правил неточности, като някои обществено е признавал и е правил нужната крачка обратно. При оповестяването на желанието си да се бори за нов мандат кметът съобщи, че отсега нататък акценти в ръководството му ще бъдат спортът, културата, екологията, нововъведенията и стопанската система. Очаквано събитие за града е разкриването на висше учебно заведение.

Златко Живков по пътя към шести мандат

Златко Живков е рекордьор измежду управниците на регионалните градове. Той ръководи Монтана към този момент пет мандата и се готви за шести. Следва го Хасан Азис, който има 4 мандата като кмет на Кърджали.

Топ 5

Златко Живков Монтана - 5 мандата

Хасан Азис Кърджали - 4 мандата

Димитър Николов Бургас - 3 мандата

Тодор Попов Пазарджик - 3 мандата

Петър Паунов Кюстендил - 3 мандата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР