Още по темата: Днес е 15 септемри, тази година не

...
Още по темата: Днес е 15 септемри, тази година не
Коментари Харесай

Заеко, бягай: За човека с мисия, който си научи урока

Още по тематиката:

Днес е 15 септемри, тази година не е ден за учебно заведение, само че си остава денят на Петър Зехтински. Ето какво напусах преди година в чест на гениалния плеймейкър на онази Тракия, която бе равностойна на Барселона и Байерн. Няма смисъл да виказвам неща, които всеки изкушен от футбола знае. просто ще ви напомня текста ми от предходната година по това време. Мнението ми не се е изменило нито на йота,както и ивашжето, допускам:

Днес е 15 септември - ден за учебно заведение и денят на Петър Зехтински. Е, тази година 15-ти се оказа 17-ти, само че Бат` Петьо си е все по този начин същият - не се е изменил нито на йота. Затова ще ви напомня какво написах на този ден преди 3 години за неговия празник (2 по 30). Разбирате, че при Зехтински всичко е като в сводката за равнището на река Дунав едно време - Без промени (сонжажмон)

Не съм водач, само че знам по улиците на Пловдив всичко опира до 50. Аха се отпуснеш малко повече и си посечен от нароилите се нови джедаи - Wi-Fi служителите на реда. Има обаче едно 60 във въздуха под тепетата, което освен не е наказуемо, само че даже и е мотив за усмивки и наздравици. Може би тъй като е две по 30, а не цяло 60. Всички другари на Петър Зехтински през вчерашния ден му честитиха за кръглата годишнина. А Бате Петьо е и продължава да си е същият този вълшебник, въпреки в този момент да рита с общинарите. " Не са рендета, сносно играят момчетата ", сподели за сътрудниците си от Общината преди време, когато си биха дузпи при разкриване на детска площадка в " Източен ".

Това е той - и на 60 (б.а. при него са си две по 30) с взор върху нещата и играта. Петър Зехтински е от оная изчезваща порода плеймейкъри във футбола. Който го е гледал, знае защо иде тирада. Който не е - да внимава с малкия екран, че в случай че пропусне в този момент и Меси, ще има още дълго да слуша приказката за футбола, който се играе със сърце за кеф на хората.

Има хора, които идват в живота ни с задача. За малко, доста малко, само че задоволително, с цел да ни предадат урока, да ни преобразят. После си потеглят. Точка. Остава единствено въпроса дали ние също не сме уроци на други, без да го осъзнаваме?

Петър Зехтински е от тези хора - с задачата. Дойде, направи няколко генерации почитатели на футбола щастливи и си потегли. Така както се появи тихо след казармата в Арда Кърджали, по този начин и отпътува от живота на футболен Пловдив - в Омония Кипър.

Благодаря ти Бате Петьо за това, че съм те гледал онлайн. И да знаеш, не ти се дразня за петте сирийки (б.а. който е играл на джамини, знае защо говоря), с които трябваше да се разделя, с цел да си купя билет на " черно " и да те виждам против Байерн Мюнхен. Еха, но и този Пфаф по какъв начин те финтира при 2:0, помниш, нали?



Има хора, които идват в живота ни с задача. За малко, доста малко, само че задоволително, с цел да ни предадат урока, да ни преобразят. Петър Зехтински е един от тях. Мисията му след футбола също е да твори хубост. Като треньор на Марица съумя да направи един дребен модел на сегашната Барселона. Отбор, в който Асен Николов, Румен Христов, Сашо Кривия, Чомака, Белия, Фурната, Пешо Царицата и още дузина момчета бяха събитие, въпреки и за малко. В Кършияка допряха звездите, порадваха се и всичко свърши. Но остана удоволствието, че най-малко се е случило, че с Петър Зехтински са били част от приказката.

Бат` Петьо и в този момент е в приказката, тази с хората, които не са рендета. Не е моята приказка, само че Петър Зехтински е още от положителните в нея. И на две по 30 още веднъж цялостен с сила. Остани си все по този начин в битието ни - като индивидът с задача. И нека импасите ти излизат както до момента. Знаеш - въртят се към поповете. Е, те някак са ъгъл във взятките ти в последно време, само че от време на време и без поп съмва.

Бате Петьо, благодарим ти, че ви има - теб, Чико, Зума, Тумби, Гочо, Добри, Убина, Сашо Иванов, Стоичков, Христо Колев, Гецата, Видолов и другите пловдивски митове. Защото най-малко помним плеймейкърите, които нямат нищо общо със сегашните блеймейкъри в Ботев и Локо, за смут на пейсмейкърите по трибуните.

Знаковото 10-10 на ладата ти в този момент стана 30-30. Да се готви 50-50. Заеко, бягай! Свободата значи да чувстваш това, което сърцето ти желае, без значение от мнението на близките. Бъди свободен както до момента, бате Петьо. Не са рендета, добре играят момчетата, само че въпреки всичко не забравяй - ти към момента си плеймекърът, цар на импасите.

Наздраве!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР