Още по темата: Чиновниците изяждат половината приходи на Общината Всеки

...
Още по темата: Чиновниците изяждат половината приходи на Общината Всеки
Коментари Харесай

В Бургас си вадят акт за раждане от къщи

Още по тематиката: Чиновниците изяждат половината доходи на Общината Всеки четвърти в област Пловдив мизерства Седем души се борят за едно място в Общината

Има един-единствен метод да се свие щат​ът на администрацията ​- като се вкарат е-услуги. В това начинание към момента Пловдив буксува и Бургас ни поставя в дребния си джоб. Морската община предлага на жителите си 34 е-услуги. Това е голямо облекчение и икономисване на разход на време, средства и старания.

Бургазлии могат от компютъра вкъщи да си заявят едни от най-честите услуги, поради които се постанова да висят по гишетата - уверение за непрекъснат адрес, уверение за гражданско положение, документ за припознаване на дете, удостоверения за наставничество и настойничество, отразяване на смяна на режим на имуществени връзки сред съпрузи, препис-извлечение от акт за раждане и гибел и така нататък

Строителните компании могат да разчитат на отдалечено подаване на документи по Осъществяване на надзор по строителството при разкриване на строителна площадка и установяване на строителна линия и равнище на градежа или уверение за еднаквост на аграрен парцел и още куп други е-услуги, точно разграничени по браншове с прикачените документи и заявки към тях. Плащането на услугите може да става по банков път, посредством e-pay, easypay, виртуален ПОС-терминал или в краен случай на гише.

Как можем да си поддържаме връзка с Община Пловдив, без да се гледаме тет-а-тет с служител? От разстояние можем да създадем информация за дължимите суми към Местни налози и такси единствено против ЕГН или БУЛСТАТ за компании. Проблемът е, че отговорностите излизат без разбивка по пера, а като обща сума. Можем даже да ги платим през уеб страницата на общината, само че единствено ако имаме ПИН-код, публикуван от самата нея.

В интерес на истината са вероятни и други способи, които да се извършат от домашния компютър - разпореждане на банков превод и други Има още два портала - единият служи на хотелиери и ресторантьори, които да подават информации по Закона за туризма за местата за настаняване, и още един, в който можем да се сдобием с уверение за липса или съществуване на отговорности към общината. Отделно попада различен сходен, който служи на възложителите на публични поръчки, или различен, който провежда процедура по Закон за обществените поръчки.

Системата за електронно класиране на деца в ясли, детски градини и учебни заведения несъмнено е добра, само че такава имат всички огромни общини в България. Само критериите за банкет и точкуването са разнообразни. В секцията електронни услуги пловдивската администрация е сложила още и SMS​ паркирането и приложението за градски превоз, което обаче не получи доста положителни мнения от пасажерите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР