Още по темата: Чиновниците изяждат половината приходи на Общината В

...
Още по темата: Чиновниците изяждат половината приходи на Общината В
Коментари Харесай

Обслужването на едно гише стана на един телефон

Още по тематиката: Чиновниците изяждат половината доходи на Общината В Бургас си вадят акт за раждане от къщи Всеки четвърти в област Пловдив мизерства Седем души се борят за едно място в Общината

Попитали 100 души през 2017 година „ Доволни ли сте от обслужването в Община Пловдив? ” и 75 от тях дали отговор утвърдително. Попитали 100 ​души през 2018 година същото и 50 от тях дали отговор позитивно. Така най-общо звучат годишните отчети на локалната администрация за удовлетвореността на клиентите им. Обследването не е своеволно, вменено е на общините по Наредбата за административно обслужване. В анкетни карти се задават четири общоприети въпроса, единият от които е горепосоченият, а другите касаят периоди и спазването им. След обобщението излиза наяве, че общата задоволеност и през двете години е била 75%. Ако пловдивчани доста желаят да кажат на служителите нещо, могат да напишат сигнал и да го пуснат в кутията в постройката на Общината, в партийния дом или в дирекция „ Местни налози и такси ” на ул. „ Радецки ”. Веднъж месечно специфична комисия се събира и ги разисква. Единственото стеснение е, че жалбите не би трябвало да са анонимни.

От предходната година Община Пловдив вкара и т.нар one smart star number, който служи като гара-разпределителна. Вместо жителите да се лутат в уеб страницата на общината и да търсят телефона на съответната дирекция, благозвучен женски глас ги направлява. Номерът е алегоричен - *3232, също като кода на Пловдив 032. Такива къси номера със звезда имат огромните компании като СиБанк, " Ауди ", магазини " Зора ", та даже и предаването „ Господари на ефира ”. Добрата вест е, че късият номер се избира и от стационарни, и от мобилни телефони и се тарифира без оскъпяване. Ако имате безвъзмездни минути, то позвъняването минава към тях. И това е немалка крачка в по-близкото другарство и обслужване на жители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР