Още по темата Без карта и без кеш Новите безконтактни

...
Още по темата Без карта и без кеш Новите безконтактни
Коментари Харесай

Втора банка започна да предлага микрокарти и wearables в България

Още по тематиката
Без карта и без кеш

Новите безконтактни технологии разрешават да се заплаща с телефон и с ключа на колата
17 мар 2017
Българите употребяват най-вече смарт телефоните си от цяла Европа

Потребителите у нас са залепени за мобилните устройства по 5 часа дневно
13 окт 2016 Райфайзенбанк става втората банка у нас, която стартира да предлага платежни микрокарти. Те могат да се закачат на аксесоари като гривни и ключодържатели или да се залепят като стикер на мобилния телефон или различен предмет, който постоянно се употребява в всекидневието. Чрез тях може да се заплаща безконтактно на ПОС терминал или да се тегли кеш от безконтактен банкомат. Според данни на банката над половината от ПОС терминалите у нас към този момент са безконтактни.

" Едва ли някой ще се сети да изиска тъкмо тази услуга, само че това, което вършим, е да се опитваме да изпреварим потребителските потребности ", разяснява Мариела Атанасова, шеф " Индивидуално банкиране ". Към момента сходни карти ще се издават само като спомагателни на кредитните пластики на банката RaiCard Fix. На всеки един аксесоар ще може да се дефинира дневен и седмичен предел за заплащане, който се ръководи от онлайн банкирането.

До края на годината се чака новата услуга да стартира да се предлага и за дебитните карти на банката. Към момента банката няма да постанова такса за една спомагателна микрокарта. В проектите е залегнало за всеки аксесоар с микрокарта да се заплаща в края на годината обслужваща такса от 15 лева, само че в случай че картата се закрие преди края на годината, такава няма да се дължи. Микрокартите не могат да се употребяват за заплащане онлайн.

Банката показа и ребрандиран уебсайт, който включва финансови препоръки, калкулатор за потребителски заеми с разбивки на разноските и улеснено онлайн банкиране с управляем абонамент за заплащане на битови сметки. В системата са интегрирани над 350 доставчика на комунални услуги от цялата страна. Освен това е интегрирана и система за сигурност посредством SMS ключова дума при заплащане онлайн, която замества 3-D паролата за сигурност.

Досега сходни микрокарти се предлагаха само от Първа капиталова банка, само че при нея тези артикули са ориентирани главно към детската публика. Първа капиталова банка остава единствената, която предлага заплащане посредством мобилен телефон на ПОС терминал. Транзакцията се прави посредством мобилното приложение, което изпраща информация посредством NFC технологията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР