Още по темата: Бедствено положение в Стрелча! Тиня отрови водата

...
Още по темата: Бедствено положение в Стрелча! Тиня отрови водата
Коментари Харесай

След бедственото положение: Проверяват ВиК-Стрелча

Още по тематиката: Бедствено състояние в Стрелча! Тиня токсини водата за пиянство

Комисията за енергийно и водно контролиране стартира инспекция на ВиК-Стрелча, съобщи БГНЕС. Причината е спряното водоподаване в града.

„ Във връзка с оповестени информации в национални медии за прекратено водоснабдяване за консуматори от гр. Стрелча, КЕВР стартира инспекция за изясняване на събитията по случая “, се споделя в известието на регулатора.

На сдружението е даден 3-дневен период, с цел да показват мнение по случая. ВиК операторът би трябвало да изготви писмен отчет за обитаемоте места и броя на жителите, наранени от нарушеното водоснабдяване, за експлоатационното положение на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на пораждане на казуса, както и за аргументите, довели до внезапно утежняване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов също е осведомен за инспекцията.

Градът разгласи бедствено състояние. Частично са разрушени подпорните стени на единствения тръбопровод захранващ града и пречиствателната станция.

„ Една тръба ФИ 200 като размер, етернитова, канцерогенна и рискова за здравето на хората. Не е подменяна даже и метър от нея в границите на 72 години “, съобщи кметът на общината Стойно Чачов, представен от организацията.

На места тръбите са разрушени, а на други са запушени с кал и тиня. Това е повода за цялостното прекъсване на водата в Стрелча, добавя кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР