Още по темата: Байрам Солак съди арестувания кмет за парка

...
Още по темата: Байрам Солак съди арестувания кмет за парка
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за паркига в парка до „Санкт Петербург“

Още по тематиката: Байрам Солак съди задържания кмет за парка в Кършияка Жълти жилетки бранят парка до Санкт Петербург пред съда

Делото, формирано по тъжба на компания „ Парадаис гардън резидънс “ ЕООД срещу отхвърли на регион „ Северен “ за издаване на строително позволение за построяването на паркинг върху зелената повърхност зад хотел „ Санкт Петербург “, не съумя да започва в пловдивския административен съд и беше отсрочено за края на септември.

Това стана ясно преди минути на първото правосъдно съвещание по делото, на което участваха и към 30 протестиращи жители, които се оповестиха срещу каквото и да е застрояване в градинката.

В единия ъгъл на правосъдния кръг беше юрист Георги Маринов, представляващ компанията жалбоподател. Срещу него се изправи старши юрист Митев, който се яви за задържания кмет Ральо Ралев и администрацията на регион „ Северен “.

Съдията по делото не остана удовлетворена нито от написаната тъжба, нито от показаните от администрацията документи.

„ В локалната администрация беше входирана едиствено схема – следваше общината да заяви дали въобще може да има паркинг в парка и къде тъкмо. Едва по-късно компанията вложител щеше да стартира планиране и така нататък “, съобщи юрист Маринов.

Съдията подреди на юрист Митев да ревизира дали е публикуван следващ акт и да обясни какви са предвижданията за парка по отношение на Подробния организационен проект на града.

Стана ясно, че строително позволение за построяването на паркинг изобщо не е издавано. Представителят на „ Парадаис гардън резидънс “ ЕООД пък ще би трябвало да обясни какво тъкмо апелира, защото това не ставало ясно от подадените документи.

„ Не е ясно в каква тъкмо догадка сме. Прочетете наредбата, документите и изяснете въпроса, с цел да знаем както тъкмо гледаме “, безапелационни бяха магистратите от Административния съд.

Процесът страртира още веднъж на 26 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР