Още по темата Българските fintech компании са обработили над 650

...
Още по темата Българските fintech компании са обработили над 650
Коментари Харесай

Лекторите на Fintech Summit: Норвежкото решение на Даниел Дьодерлайн

Още по тематиката
Българските fintech компании са обработили над 650 млн. лева през 2017 година

Paysera е икономисала 1.2 млн. лева такси за междугранични преводи
28 фев 2018
Fintech компании ще имат достъп до банковите сметки в България

Новата платежна евродиректива беше призната с месец забавяне от Народното събрание
22 фев 2018
Малко над 10% от българските банки ще търсят партньорство с fintech компании

Около 40% от тях изпитват угриженост за въздействието на новата платежна инструкция, демонстрира изследване на норвежката компания Auka
12 фев 2018 Даниел Дьодерлайн е бизнесмен с близо 20 години опит в бранша на софтуерните компании. През 2010 година той основава mCASH, първата платформа за мобилни заплащания в Норвегия, която е и първата компания за платежни услуги, която употребява само Goolge Cloud. През 2014 година той печели премията " Предприемач на годината " в Норвегия, връчвана от Norwegian Venture Capital Association, асоциация на над 40 венчър кепитъл компании, които финансират стартъпи в страната с над 2 милиарда евро годишно.

Днес mCASH e прераснала в Auka, чиято съществена активност е да дава софтуерни решения за мобилни заплащания на банки в светлината на новата платежна инструкция на Европейски Съюз PSD2. През февруари Auka оповести разбор и на българския пазар на fintech услуги, съгласно който единствено 1 от 7 български банкери на управителни позиции са подготвени да си партнират с fintech компании за въвеждане на нови софтуерни решения, а 40% от тях изпитват терзания по какъв начин PSD2 ще се отрази върху тяхната институция.

По време на събитието Даниел Дьодерлайн ще взе участие в панела, фокусиран върху сполучливите екосистеми и образци в бранша.

Даниел Дьодерлайн ще бъде преподавател на първата конференция Fintech Summit, която се провежда от " Капитал " и ще се организира всяка година. На нея ще бъдат обсъждани опциите и провокациите пред бързо развиващия се свят на fintech промишлеността - новата стопанска система, която сплотява напъните на високотехнологичните компании и финансовия бранш. По данни на KPMG fintech секторът е привлякъл финансиране от $31 милиарда единствено през 2017 година световно. Fintech Summit ще показа по какъв начин промишлеността ще промени бъдещето на финансовите услуги в района.

Форумът ще се организира на 30 май в Sofia Event Center.

Повече за събитието може да откриете на https://events.economedia.bg/en/event/81.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР