Още по темата Бъдещето на електроенергетиката и икономиката - електрификация

...
Още по темата Бъдещето на електроенергетиката и икономиката - електрификация
Коментари Харесай

Енергийните компании да ускорят декарбонизацията, искат инвеститори, управляващи активи от над 11 трлн. долара

Още по тематиката Бъдещето на електроенергетиката и стопанската система - електрификация на потреблението Електроенергетиката на Европа може да бъде изцяло декарбонизирана през 2045 година Европейска банка за възстановяване и развитие слага декарбонизацията в центъра на новата си тактика от 2019 до 2023 година Конференцията в Катовице дефинира пътищата за осъществяване на Парижкото съглашение за климата

Все по-често през идващите години ще стартира да се употребява думата „ декарбонизация “. Въпреки че на пръв взор съответни резултати от срещата за климата в Катовице няма, пътищата за реализиране на Парижкото съглашение не престават. Забавяне може да има, само че не и отвод. Поне за това приказват и стъпките, подхванати от Европа. През декември Европарламентът реализира единодушие по пакета за изхвърляне на нездравословни излъчвания от колите. Бизнесът също застава зад реализиране на процеса на декарбонизация.

Вече не става въпрос за борба сред остарели и нови бизнеси, а прекосяване на в този момент съществуващите модели на произвеждане и ползване на сила към прекосяване към нови. Големите компании, да вземем за пример производителите на коли стартират да форсират стратегиите си за преструктуриране. Изтеглят се напред датите за по-широко внедряване на производството на електрически автомобили. Промяната стартира и ще продължи да се случва.

В този аспект би могло да се преглежда и писмото получило гласност през декември на 95 вложителя, ръководещи активи на обща стойност от 11,5 трлн. щатски $ до европейската електроенергетика. В него те декларират, че „ Електроенергийните компании би трябвало да ускорят декарбовизацията и да поддържат амбициозната климатична политика.

Инвеститорите, ръководещи активи в подобен мащаб приканват европейските енергетици „ да възнамеряват бъдещето си в стопанска система с нулеви излъчвания “. Те желаят удостоверение, че енергетиците ще стартират реализиране на такива бизнес тактики, които подхождат на задачите на Парижкото съглашение. Освен това вложителите упорстват електроенергетиката да сложи ясни периоди и отговорности за бързо преустановяване на потреблението на въглища в страните от Европейски Съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз не по-късно от 2030 година, определяйки освен това по какъв начин фирмите ще ръководят отписването на съответните активи.

Писмото бе оповестено от Financial Times, изпратено и до организацията IIGCC (Institutional Investors Group on Climate Change). Копие от писмото, подписано и от Eurelectric е изпратено и до европейските енергийни компании с най-високо равнище на изхвърляния на излъчвания в района.

20 от 95-те вложителя, сложили подписът си под писмото ръководят активи от над 200 млрд.долара. Сред тях са Aberdeen Standard Investments, BNP Paribas Asset Management, DWS, Nordea Group. Припомняме, че през месец ноември Eurelectric пусна втората част на отчета за пътищата за декарбонизация на електроенергетиката.

http://www.iigcc.org/publications/publication/investor-letter-on-expectations-of-power-sector-decarbonisation
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР